*DEDAŞ EPŞAP’ın yüksek faturalarına tepki gösteren Esnaf Odalar Birliği Başkanı Salih Kaplan, “Pandemi döneminde DEDAŞ esnafın durumunu göz önünde bulundurup elektrik fiyatında indirime gitmelidir” dedi.

KAPLAN; “ESNAF ZOR DURUMDA”

Batman Esnaf Odaları Birliği Başkanı Salih Kaplan, esnafın yüksek elektrik faturaları ödeyemez duruma geldiğini söyledi. DEDAŞ’tan elektrik için indirimli ücret tarifesini beklediklerini belirten Kaplan;  “Bundan böyle DEDAŞ’ın tüm kurumlarımızdan görüş alıp fiyat konusunda esnafımıza indirimli ücret uygulansın diye bir çalışma başlattık” dedi. Gülistan Caddesi’nde basın açıklaması yapan Kaplan; “Salgınla mücadele kapsamında alınan bütün kamusal tedbirlerde direkt olarak etkilenen ve ciddi gelir kaybına uğrayan esnaf ve sanatkarların ticaretten kaynaklı ödemelerini yapmakta zorlandığı bir dönemdeyiz. Gider maliyetlerinin orantısız bir şekilde artmasından dolayı esnaf zor durumda kalmıştır” diye konuştu.

“KURUMLAR ESNAFA DESTEK VERMELİ”
Kaplan, şöyle devam etti: “Ödemelerde zorlanan birçok esnaf ve sanatkar işyerini kapatmak durumuyla karşı karşıya kalmıştır. Kapanacak her işletmenin ülke ekonomisinin hanesine eksi, işsizlik hanesine de artı olarak yazılacağı gerçeği göz ardı edilmemeli. DEDAŞ başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızın esnaf ve sanatkarlara destek vermelerini bekliyoruz. Özellikle yaşamın her alanında ihtiyaç duyulan elektriğin temel bir hak olduğu gözetilerek, elektrik fiyatlarında indirime gidilmelidir. Ayrıca pandemi döneminde esnafın da durumu dikkate alınarak ticarethane, mesken fiyatlandırma ayrımı terk edilmeli.” Başkan Kaplan, basın açıklamasının ardından sorunlarını dinlediği bir esnaftan yüksek elektrik faturalara yönelik şikayetleri de dinledi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim