Fernas Gıda bahçelerinde yetişen böğürtlen, yurt dışından sonra şimdi de iç piyasaya sürülüyor. THY’nin kargosuyla İstanbul’a gönderilen böğürtlene yurt dışı kadar yurt içinde de talep var.

İÇ PİYASAYA 20 TON BÖĞÜRTLEN
Böğürtlenin ilk hasadını Dubai, Hong Kong, Riad ve Cidde’ye gönderen Fernas Gıda, şimdi de kaliteli ürünü İstanbul, İzmir ve Adana’ya ulaştırıyor. İç piyasaya da bölgenin en kaliteli böğürtlenini gönderdiklerini belirten Fernas Gıda Soğuk Hava Depo sorumlusu Harun Yeşilay: “Böğürtlen hasadımız sürüyor. 250’ye yakın işçi, hem bahçede hasat yapıyor hem de paketleme işinde çalışıyor. Havalar sıcak, erken saatlerde hasad yapılıyor. Şu ana kadar 20 ton böğürtlen yurt dışına gönderildi. 20 Ton ürünü ise şoklayıp, iç piyasaya göndermenin hazırlığındayız” dedi.

HASSAS ÜRÜN UÇAKLA GÖNDERİLİYOR
Özel ambalajlarla THY’nin kargosuna teslim ettikleri böğürtlenin 2 saat gibi bir sürede ulaştığını belirten Yeşilay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Batman’a katma değer katan ürünümüzü bu ayın sonuna kadar gerek iç gerekse de yurt dışında bağlantısını kurduğumuz şirketlere ulaştıracağız. THY’ye kilosunu 2 liradan nakliye ücreti verdiğimiz böğürtlen ihracatında yurt dışı kargo ücreti alınmıyor. Haftada 1.5 ton böğürtleni İstanbul’a gönderiyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren İngiltere’ye de ürünümüzü ulaştırmış olacağız.” (Reşat Yiğiz-Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim