Mahalle buluşmaları toplantısında Batman’da hızla artışa geçen korona vakalarıyla ilgili açıklamada bulunan Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin; “Altın günlerinden çok şikayetçiyiz. Pandeminin yayılmasının bir sebebi de bayanların altın günü düzenlemesinden kaynaklıyor. Tedbirlere uymazsak yeniden kapanmalar gündeme gelecek” dedi.

“ALTIN GÜNLERİNDEN ŞİKAYETÇİYİZ”
Kardelen mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, kentte ağırlaşan korona vakalarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Özellikle kadınların ‘altın günü’ buluşmalarından şikayetçi olduklarını ifade eden Vali Şahin; “Pandeminin yayılmasının bir sebebi de kadınların altın günü düzenlemesinden kaynaklıyor. Altın günlerinden çok şikayetçiyiz. Hanımlarımız apartmanlarda, evlerde toplanıyorlar. Pandemi günlerinde bu doğru bir yaklaşım değil. Kalabalıklardan uzak durmalıyız, açık alanları tercih etmeliyiz” dedi.

“VAKALARIN ARTMASI ESNAFI ETKİLİYOR”
Tedbirlere uyulmaması takdirde kapanmaların gelebileceğini de belirten Vali Şahin, şöyle devam etti: “Tedbirleri alıyoruz, fakat tedbirlerle bir yere kadar. Vatandaş kendi tedbirini almalı. Özellikle esnaflarımız adına çok üzülüyorum. Vakaların yükselmesi esnafları çok zor durumu düşüyor, iflasa doğru götürüyor, yazıktır. Gerçekten vatandaşlarımıza bir kez daha sesleniyorum; hepimiz tedbirlere uyalım, eğer bu şekilde tedbirlere uymazsak yeniden kapanmalar gündeme gelecek. Kapanma istemiyoruz, hayatın devam etmesini istiyoruz. Ancak tedbirlere uymazsak kapanma kaçınılmaz olur. İlçelerde durumuz çok iyi, hemen hemen sıfır vaka veya çok az vaka var. Şehir merkezinde çok vaka var. Genelde şehir dışından gelenler virüsü bulaştırıyor. Bunun yanı sıra aile ziyaretleri, nişanlar düğünler, uzun süreli kapalı alan düğünleri ve ev gezmeleri ciddi boyutta pandemiyi yayıyor.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim