** Batman’a 15 kilometre uzaklıktaki Şerbetli köyü yakınından geçen Batman-Kozluk karayolunun dibindeki Batman Çayı’na baraj suları bırakılınca yolun bir bölümünde istinat duvarı ve menfez yıkıldı. Çay yatağındaki mısır ekili alanları da su götürdü.

BARAJ KAPAKLARI AÇILINCA
Son yağışlar, yöredeki barajlarda su seviyesini yükseltince kapaklar açıldı. Batman Çayı kıyısındaki Batman-Kozluk karayolunun 15. Kilometresinde yol dibindeki 200 metre uzunluğundaki istinat duvarı yıkıldı. 2 Metre kalınlığındaki duvarların yanı sıra köy menfezleri de ikiye bölündü. Çay kıyısındaki mısır ekili alanların da tamamı hasar gördü. Köylüler, daha önce aşırı yağış nedeniyle yükselen Batman Çayı’na baraj sularının bırakılmasıyla karayolu dibinin bir bölümünde çökmenin olduğunu söylediler.

KARAYOLLARI ÖNLEM ALMALI
Karayolları Şube Müdürlüğü’nün Batman-Kozluk karayolunun 15. Kilometresine önlem alınmasını isteyen Şerbetli köy sakinleri, şöyle konuştular: “2 Yıl önce de aşırı yağışlar nedeniyle kapaklar açılınca çökme olmuştu. Gece yarısı baraj kapakları açılınca 200 metre uzunluğundaki istinat duvarı yıkıldı. Ayrıca köy menfezi de zarar gördü. Karayolları ekiplerinin bir önce yol güzergahına önlem alınmasını istiyoruz. Aksi takdirde yol ciddi şekilde hasar görür. Yine çay yatağında dönümlerce ekili mısır alanlarını da baraj suları götürdü.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim