** Çatışmalı sürecin sona ermesi için STK temsilcilerinin başlattıkları ‘barış nöbeti’ ve ‘silahlar sussun’ kampanyalarına bir destek de yöredeki aşiret temsilcilerinden geldi. Reşkotan aşiret fertlerinden Süleyman Özdemir, Mehdi Akdi ve Abdulbari Yıldız: “Barış için biz de elimizi taşın altına koymaya hazırız” dediler.

AŞİRETLER DE BARIŞ İSTİYOR
Çatışmalı sürecin son bulması için birçok STK ve Oda temsilcisinin başlattığı ‘barış nöbeti’ ve ‘silahlar sussun’ çağrılarına duyarsız kalmayan yöredeki bazı aşiretler de üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarına yönelik mesaj verdi. Reşkotan aşireti fertlerinden Süleyman Özdemir, Mehdi Akdi ve Abdulbari Yıldız, STK ve odaların başlattıkları barış kampanyalarını anlamlı bulduklarını söylediler. Kalıcı bir barış için aşiret temsilcilerine düşen sorumlulukların olduğunu ifade eden Özdemir, Akdi ve Yıldız, şöyle konuştular: “Her çalışmayı önemsiyoruz ama aşiretlerin de içinde olacağı bir kampanya daha etkili olur. Yöredeki tüm aşiretler, barış için çabalamaya hazırdır.”

“HERKESE SESLENİYORUZ”
Batman ve yöresindeki Reşkotan, Bekira, Raman, Sinika, Alikan, Receban, Habizbini, Kozluk ve Sason ilçelerindeki aşiretlerin bölgedeki tüm aşiretlerle barışı kalıcı bir hale getirebileceğine inandığını söyleyen Süleyman Özdemir: “Bu sorunu sadece STK ve Oda başkanlarının girişimiyle çözülmez. Aşiret liderlerinin de içinde yer alacağı bir oluşumla Cumhurbaşkanından Başbakana, HDP Eşbaşkanlarından diğer siyasi parti genel başkanlarına dek herkese bu hassas sorunu getirip, kalıcı bir barış ortamını sağlayabiliriz. Bu toplumun bin yıldır kardeş olduğunu her defasında dile getiriyoruz. Aşiret temsilcilerinin içinde yer alacağı barış komitesinin, sahici bir barışa katkı sunacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim