** DAEŞ terör örgütünün Sincar (Şengal) bölgesindeki saldırısının yıldönümü nedeniyle HDP ve TJA’lı kadınlar, oturma eylemi gerçekleştirdi. Basın açıklaması öncesi yürüyüş yapmak isteyen kadınlara güvenlik görevlileri, ‘izin alınmadığı’ gerekçesiyle izin vermedi.

DAEŞ’İN KATLİAMINI KINADILAR
Kuzey Irak’ın Sincar bölgesinde, 3 yıl önce DAEŞ terör örgütünün kadınlara yönelik saldırısının yıldönümü nedeniyle HDP Batman il binası önünde TJA bileşenleri, oturma eylemi gerçekleştirdi. Basın açıklaması öncesi Milletvekili Saadet Becerikli’nin, “Bizim bir talebimiz var, sanat sokağına kadar yürüyeceğiz” sözleri üzerine KOM Şube Müdürü İbrahim Ulutaş: “Yürüyüşünüze kesinlikle izin vermeyeceğiz. Basın açıklamanızı yapabilirsiniz. Ancak yine de yaptığınız açıklama izinsiz olduğu için hakkınızda idari ve adli tahkikat başlatılacaktır” uyarısında bulundu. Uyarının ardından Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan ve DTK Eş Genel Başkanı Leyla Güven’in de aralarında bulunduğu kadınlar basın açıklaması düzenledi.

“3 AYLIK KAMPANYA…”
Basın açıklamasını okuyan TJA dönem sözcüsü Songül Korkmaz: “DAİŞ vahşetinin insanlık tarihinde kara bir utanç olarak hatırlanacağı 3 Ağustos 2015 Şengal katliamının 3. Yıldönümünü karşılamaktayız. DAİŞ binlerce Kürt Ezidi kadını kaçırmış, pazarlarda köle olarak satmış ve cariyeleştirme yolu ile köleleştirme dayatılmıştır. Yaşamın her alanında kadına yönelik saldırılara karşı mücadeleyi yükseltelim. ‘Kadın soykırımını durduracağız, yaşamı özgürleştireceğiz’ şiarı ile 3 aylık mücadele kampanyamızın startını veriyoruz. Kampanya kapsamında seminer, paneller, kadın buluşmaları ve gece nöbetleri düzenlenecek. 25 Kasım’da da kampanyanın finali kadın mitingiyle son bulacak. Ayrıca ‘3 Ağustos Kadın Kırımı ve Soykırımına karşı Uluslararası Eylem Günü’ ilan edilsin talebimizi burada yeniliyoruz” dedi. Açıklamadan sonra 1 dakikalık ‘sessiz’ kalma ve oturma eyleminin ardından kadınlar, dağıldı. (Reşat Yiğiz-Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim