**25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle Ak Parti ve HDP’li kadınlar farklı etkinliklerle şiddetin sona ermesine dikkat çekti.

GÖRÜŞME SONRASI İZİN VERİLDİ
25 Kasım Kadına şiddete karşı mücadele ve uluslararası mücadele gününde iki partinin kadınları alana indi. Valiliğin yasak kararına rağmen Atatürk parkı önünde bir araya gelen HDP’li kadınların güvenlik güçleriyle yaptıkları görüşmelerin ardından kısa mesafeli ve slogansız yürüyüşüne izin verildi. HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Belediye Eşbaşkanı Songül Korkmaz ve HDP’li il genel-belediye meclis üyelerinin katıldığı yürüyüşte siyah dövizlerle cinayete kurban giden kadınların bilgileri paylaşıldı. Yürüyüşte Milletvekili Başaran, her yıl cinayete kurban giden kadınlar ile şiddet mağduru kadınlara dikkat çekti.

“ŞİDDETE TURUNCU ÇİZGİ ÇEKİYORUZ”
Ak Partili kadınlar da parti binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Parti yöneticilerinin de destek verdiği açıklamayı okuyan Kadın Kolları İl Sekreteri Didem Altun: “Dünyadaki hiçbir kazanım, güç veya makam bir kadının yaşam hakkından daha değerli olamaz. Gerçekten dayanışma günü ise, sokakta yürüyen tüm kadınların kılık ve kıyafetine bakılmaksızın, yaşam tercihini veya inancını öne çıkarmadan, tüm siyasi partiler tutarlı ve ortak tavır içinde olmalıdır. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, her türlü şiddete karşı turuncu çizgimizi çekiyoruz” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim