**Batman Barosu Kadın Hakları Merkezi, 2-15 Mart tarihleri arasındaki Dünya Kadın Emekçiler haftasına iki günde bir etkinlik sığdırdı. Batman Barosu’nun yönetiminde tek bir kadının bulunmasının yetersizliğine de dikkat çeken Avukat İskenderoğlu Erpolat: “Baromuz başta olmak üzere STK ve Oda yönetimlerinde maalesef kadın sayısı yok denecek kadar az” dedi.

RAPOR HAZIRLANACAK
Batman Barosu, Dünya Kadın Emekçiler günü içinde 2-15 Mart tarihleri arasında tam 15 etkinlik sığdırdı. Baro Başkanı Abdulhamit Çakan ve Baro Kadın Hakları Merkezi Avukat Neşe İskenderoğlu Erpolat, Batman’daki iki Aile Mahkemesi ile yapacakları çalışmayla şiddete uğrayan kadın, evden uzaklaştırma cezası ile Batman’da son 5 yılda yaşanan boşanma davalarını rapor haline getireceklerini bildirdi. Çakan ve İskenderoğlu Erpolat, şöyle devam etti: “Başta Baro yönetimimiz olmak üzere kent merkezindeki tüm STK ve Odalar’ın yönetiminde ne yazık ki kadın yöneticisi sayısı iki elin parmak sayısından az. Bu da bizi üzüyor. Oysa kadın, her işi yapabilir.”

BARO’DAN PEŞ PEŞE ETKİNLİKLER
2 Mart’tan beri Batman’da bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden Çakan ve İskenderoğlu Erpolat: “Sağlık mahallesinde kadınlarla söyleşi, ‘Kadınlar Güçlüdür’ video gösterimi, Yeşiltepe Çatom’da kadınlara yönelik 6284 sayılı yasa ile ilgili eğitim çalışması, 19 Mayıs ÇATOM’da kadınlara yönelik toplumsal cinsiyet eşitsizliği eğitim çalışması, Atatürk parkında broşür dağıtımı, Yaylıca köyünde kadınlara yönelik dayanışma etkinliği, 8 Mart’ta da kadınlar günü özel etkinliği ve 9 Mart’ta da cezaevindeki tutuklu-hükümlülerin sorun ve ihtiyaçlarının tespiti için ziyaret gerçekleştirdik. 14-15 Mart tarihlerinde de Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği etkinliği gerçekleştireceğiz. İki haftalık sürece iki günde bir etkinlik sığdırmış olduk” dediler.

Editör: TE Bilişim