** Batman Belediyesi, yaklaşık 5 yıldan bu yana başlattığı Salı günleri kadınların toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanma ve seyahat etme uygulamasını kaldırarak, yılın 365 gününü kapsayacak şekilde indirimli seyahat etme imkanı getiren Jin-Kart dönemini başlatıyor.

 

UYGULAMA 15 EYLÜL’DE

Batman Belediyesi’nin ulaşımda kadınlara yönelik yaklaşık 5 yıldan bu yana devam eden Salı günü ücretsiz seyahat uygulamasını, kadınların yılın tamamını belediyeye ait toplu taşıma araçlarından indirimli faydalanmasını imkan veren Jin-Kart hizmeti ile değiştirmeye hazırlanıyor. Yeni uygulama ile birlikte her hafta Salı günü kentte yaşayan kadınlara ayrıcalık tanıyan ücretsiz seyahat uygulaması sona erecek, bunun yerine kadınların yılın tamamını kapsayacak şekilde toplu taşıma araçlarından indirimli faydalanmasına imkan veren Jin-Kart dönemi başlayacak.

 

5 LİRAYA SATILIYOR

Salı günleri toplu taşıma araçlarında yaşanan izdihama son vermeyi, daha rahat, daha güvenli, ucuz ve daha konforlu bir şekilde kadınlara seyahat etme imkan vermeyi amaçlayan Jink-Kart uygulamasına 15 Eylül’den itibaren başlanacak. Buna göre Dicle Kart satış noktalarından temin edilecek olan Jin-Kart ile tüm kadınlar yılın 365 günü belediyeye ait toplu taşıma araçlarından indirimli şekilde faydalanabilecek. Dicle Kart satış noktalarından 5 lira karşılığında satın alınacak olan Jin Kart sayesinde tüm kadınlar, öğrencilere uygulanan 50 kuruş tarifesi üzerinden yıl boyunca toplu taşıma araçlarıyla seyahat edebilecek.

Editör: TE Bilişim