Dicle EDAŞ Batman İl Müdürlüğü’nün elektrik sayaçlarını dışarı almayı planladığı Balpınar beldesinde gün boyu gerginlik yaşadı. Ekipleri Belde’ye sokmayan bazı belde sakinlerini Jandarma ekipleri dağıttı.

GERGİNLİK GÜN BOYU SÜRDÜ
Batman’ın Balpınar beldesinde kayıp enerjinin önüne geçilmesi için yapılmak istenen çalışma, sakinleri ayağa kaldırdı. DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü, elektrik sayaçlarını dışarıya almayı planladığı 3 Bin nüfuslu Balpınar beldesinde gerginlik yaşadı. Elektrik okuma sayaçlarının dışarıya alınmasına direnen belde sakinleri ile DEDAŞ yapımcı firma görevlileri arasında tartışma çıktı. Olayların büyümesine üzerine Jandarma müdahalede bulundu. Gerginlik gün boyu devam etti.

“TARIM İNDİRİMİ UYGULANSIN”
Balpınar beldesinin Yeni Mahalle muhtarı Osman Topkan ve Seyrantepe mahalle muhtarı Ramazan Altıntaş, tarımda uygulanan yüzde 65’lik enerji uygulamasından yararlandıklarını söylediler. Yeni okuma sayaç ihalesini üstlenen firma yetkilileri ile görüşmek istediklerini belirten Topkan ve Altuntaş, şunları söylediler: “Yanı başımızdaki Zorköy’de henüz okuma sayaçları bağlanmadı. Elektrik kaçağını önlemeye yönelik her yerde aynı uygulama yapılsın. Bu duruma karşı değiliz. Bize sulama işinde yüzde 65 indirim uygulandıktan sonra bu çalışma başlatılsın.”

ARAÇ CAMLARI HASAR GÖRDÜ
Arbede sırasında Halil Kandemir’e ait 34 BFI 186 plaka ile eski muhtar Mehmet Altınsaç’a ait 01 BMM 39 plakalı özel otonun camları da zarar gördü. Jandarma ekipleri, biber gazıyla belde giriş yolunu kapatan kitleyi dağıttı. Balpınar eski muhtarı Mehmet Altınsaç, belde sakinlerini sağduyuya davet etti. Köyde yeni imar çalışmalarının olacağı arazilere yeni sayaç direklerinin monte edilmesini istediklerini belirten Altınsaç: “Yeni direkler vatandaşın arazisine dikileceği için bu tepkiler oluştu. Yeni imar çalışmasının yapılmasını istiyoruz” diye konuştu. (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim