* Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın yanı sıra hayırsever iş adamları ve Diyanet Vakfı, dar gelirlileri unutmadı. Bazı hayırseverler, son bir hafta içinde iki ton et dağıtımını dar gelirlilere ulaştırdı. 6.500 aileye de 2 Milyon 306 Bin TL nakdi yardım yapıldı.

HAYIRSEVER İŞADAMLARI
2 TON ET DAĞITTI
Ramazan bayramı arifesinde Batman kent merkezinde yardım yapan yapana. Valilik bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın nakdi yardımının yanı sıra sosyal market giyim, kentteki hayırseverler de et yardımıyla dar gelirlilerin yüzünü güldürüyor. İsimlerini açıklamasını istemeyen 10'a yakın hayırsever işadamı, son bir hafta içinde iki tona yakın et yardımını yaptı. 5’er kiloluk et kolileri, kenar mahallelerdeki dar gelirlilerin adreslerine ulaştırılıyor. Kasaplar, hayırsever işadamının et yardımını izdihamsız bir şekilde dağıttıklarına dikkat çekti.

6.500 AİLEYE 2 MİLYON TL
Batman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın geçen haftadan itibaren dağıttığı nakdi yardımdan yararlananların sayısı ise 6.500 kişiye ulaştı. Bir hafta içinde 2 milyon 306 bin TL nakdi yardımı dar gelirlilerin PTT'deki hesap numaralarına yatıran PTT, 300, 500 ve bin TL'lik nakdi yardımla dar gelirlileri bayram öncesi sevindirdi. Yardımı önümüzdeki günlerde daha da artacağı belirtildi.

2 BİN ÇİFT AYAKKABI YARDIMI
Sosyal Market’in dağıttığı elbise yardımının yanı sıra MÜSİAD, ASKON ve hayırsever bir işadamının yanı sıra iki bin çift ayakkabı yardımının da bugünden itibaren başlanılacağını belirten vakıf yetkilileri, şöyle konuştular: “Sosyal markette yıl boyunca giyim yardımı yapıldı. Vakfımızın 1100 adet çift ayakkabı MÜSİAD, ASKON ile bir hayırsever işadamının desteğiyle 2 bin çift ayakkabının dağıtımına başlıyoruz. Maddi durumu elverişsiz olan vatandaşları evlerinden alıp markete kadar getirip ihtiyaçlarını karşılıyoruz.”

DİYANET VAKFINDAN DA YARDIM
Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesi, Ramazan bayramı arifesinde 500 yetim çocuğu giydiriyor. Vakıf yöneticileri, 250 aileye de 100 TL’lik gıda kartını dağıtacağını açıkladı. Batman İl Müftüsü Turgut Erhan'ın şube başkanlığını yaptığı Diyanet Vakfı'ndan her yıl gelenekselleştirdiği yardımı sürdürdüklerini belirten şube yetkilileri: “Önümüzdeki hafta yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız” dediler. Öte yandan Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası da 100 aileye 150 TL'lik gıda yardımı kolilerini ulaştırdı. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim