*Batman’ın Demirbilek köyünde husumetli aileleri barıştırmak isterken, vücuduna isabet alan kör kurşunla ağır yaralanan Raman aşireti ileri gelenlerinden ve kanaat önderi Ferit Özdemir, önceki gün hayatını kaybetti. Batman’ın Çeşmebaşı ve Demirbilek köylerinde cenaze namazı ile cenaze töreninde on binler Özdemir’i son yolculuğuna uğurladı. Cenaze törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “İyilik için koştu ve iyilik için hayatını kaybetti” dedi.

BAKAN SOYLU, CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Batman merkeze bağlı Demirbilek köyünde husumetli iki aile arasında yaşanan bir husumeti sona erdirmek isterken vücuduna isabet alan bir kurşun sebebiyle ağır bir şekilde yaralanan Batman’ın sevilen isimlerinden, yörenin kanaat önderi ve Raman aşiretinin ileri gelenlerinden 67 yaşındaki Ferit Özdemir, geçen Perşembe akşamı ambulans uçakla Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sevk edilmişti. İki gün süreyle yoğun bakıma alınan Özdemir, tüm müdahalelere rağmen Cumartesi akşamı 21.30 sıralarında hayatını kaybetti. Dün sabaha karşı cenazesi Batman’a getirilen ve barış elçisi olarak bilinen Özdemir’in cenaze namazı evinin bulunduğu Çeşmebaşı köyündeki camide kılındı.

CENAZE TÖRENİNDE İZDİHAM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Batman Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Mardin eski Milletvekili Orhan Miroğlu, Diyarbakır eski Milletvekili Salim Ensarioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Beşiri Belediye Başkanı Sait Karabulut, Balpınar belde Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, il yöneticileri, bazı STK temsilcileri, kanaat önderi Bahri Müjdeci ve kalabalık bir kitle cenaze namazına katıldı. Cenaze namazının ardından Özdemir’in cenazesi aile mezarlığının bulunduğu Demirbilek köyünde sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. Ağabeyini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Batman eski Milletvekili Faris Özdemir, başsağlığı dileklerini kabul etti.

BAKAN SOYLU: “İYİLİK İÇİN KOŞTU, HAYATINI KAYBETTİ”

Batman İl Müftüsü Turgut Erhan'ın kıldırdığı cenaze namazı sonrasında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şunları kaydetti: “Hal hatırımızı birbirimizle olan muhabbetimizi devam ettirdiğimiz Ferit abi’yi bugün hakka uğurluyoruz. İyilik için koştu ve iyilik için hayatını kaybetti. Buna şahidiz. Allah hepimizi iyilik yolunda olanlardan eylesin. Ailesine çevresini dostluğunu insanlığını hiç unutmadı. İnşallah kendisinden sonra gelecek çocukları ve torunları da bu istikamet üzerine yürür. Herkese tekrar baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin.” Daha sonra aile mezarlığının bulunduğu Demirbilek köyünde toprağa cenazesi dualar eşliğinde verilen evli ve 5 çocuk babası Özdemir’e, yakınları ile sevenleri gözyaşı döktü. Cenaze töreninin ardından Bakan Soylu, Ankara’ya gitti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim