İsveç’ten Türkiye’ye getirilen Batmanlı Emrullah Gülüşken’in tedavisi Ankara’da sürerken, İsveç Eskilstuna Hastanesi’nde Çocuk Psikiyatri uzmanı olan Bismilli İrem Akbulut, Çağdaş’a açıklamalarda bulundu. Akbulut; “İnsanlar burada covit-19 yokmuş gibi hayatlarına devam ediyor. İsveç’te sağlık sistemi büyük stres altında” diyor.

GÜLÜŞKEN’İN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Yıllar önce Batman’ın Kayapınar beldesinden İsveç’e yerleşen ve koronaya yakalandıktan sonra ailesinin çağrısı üzerine ambulans uçakla Türkiye’ye getirilen Emrullah Gülüşken’in Ankara’da tedavisi sürüyor. İsveç’in Eskilstuna Hastanesi’nde görev yapan aslen Bismilli Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı İrem Akbulut ise Batman Çağdaş’a açıklamalarda bulundu. İsveç’te şu ana kadar covit-19 salgınında 2 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiğini belirten Akbulut: “İsveç’te çok az önlem aldı. İnsanlar salgın yokmuş gibi günlük yaşamlarına devam ediyorlar. Sağlık sistemi büyük stres altında. Hastanelerde yatacak yer yok” diye konuştu.

“MASKELER PARAYLA ALINIYOR”
Uzun süredir İsveç’te yaşayan Bismilli Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı İrem Akbulut, şöyle devam etti: “Sadece hasta olanlara maske veriliyor. Maskeler de türüne göre değişiyor. Genelde maskeleri takanlar sağlıkçılar oluyor. Vatandaşlar ise maskeleri parayla alıyor. Hastalıkta da tedavi yöntemi yok. Bazı ağır hastalar bile evde tedavisini sürdürüyor. Görev yaptığım 110 Bin nüfuslu şehirde 1.3 Milyon nüfusa hizmet veren hastanede hasta sayısı 100’e yaklaştı. Bunlardan 30’u yoğun bakımda. Yine aynı hastanede salgının başladığı günden bugüne covit-19’dan ölenlerin sayısı 120’yi buldu.”

Editör: TE Bilişim