** Batman Barosu Başkanı Abdulhamit Çakan, kamuoyu vicdanını yaralayan cinsel istismar ve kadına yönelik şiddet davalarında mağdurların yanında olduklarını belirterek: “Bu davalarda sanıklara en ağır cezaların verilmesi için komisyonlarımız duyarlılık gösteriyor” dedi.

KOMİSYONLAR TAKİPTE
Cinsel istismar ve kadına yönelik şiddet başta olmak üzere kamuoyunun vicdanını yaralayan davaların takipçisi olduklarını belirten Batman Barosu Başkanı Abdulhamit Çakan: “2017 yılının başından bu yana 10 civarında davanın takipçisiyiz” dedi. Kadın ve Çocuk komisyonlarının davaları yakından takip ettiğine dikkat çeken Baro Başkanı Çakan, şöyle devam etti: “Komisyonlarımız düzenli olarak hem ağır ceza mahkemesinde, hem soruşturma savcılıklarında çocuk istismarları, çocuğa yönelik cinsel istismar, çocuğa yönelik şiddet, kadına yönelik istismar ve kadın cinayetleri konusunda araştırmalar yapıyor. Bu tür dosyalara doğrudan doğruya müdahale etme kararı alıyoruz. Bu tür davalarda mağdurların yanındayız.”

“ELEŞTİRİLERİ HAK ETMİYORUZ”
Son dönemlerde özellikle sosyal medya üzerinden kendilerine yönelik eleştirilere de yanıt veren Baro Başkanı Abdulhamit Çakan: “2016’da takip ettiğimiz dosyalarda faillere çok yüksek cezalar çıktı. 2017 içinde de 10’a yakın çocuğa yönelik cinsel istismar ve kadına yönelik cinsel istismar, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri davalarına müdahil olduk. Mağdurların yargılama aşamasında bir kez daha mağdur olmaması için gereken bütün duyarlılığı gösterdik. Ne yazık ki son dönemde sosyal medya ve bazı basın kuruluşlarında Baro’nun yeteri kadar duyarlı olmadığı şeklinde eleştiriler çıktı. Biz bunu Baro olarak kabul etmiyoruz. Çünkü takipçisi olduğumuz davalar ortada” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim