37 FİRMA TEMSİLCİSİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
İŞKUR Batman İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen ‘Yatırım ve İstihdam ödülleri’ töreniyle Batman’da 37 firma yöneticisini ödüllendirdi. Programa Vali Yardımcısı İbrahim Güneş, siyasi parti temsilcileri, kurum-kuruluş müdürleri, STK ve Oda temsilcileri katıldı. Törende marka yatırım ödülü Petrol City AVM Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Keleş’e, en fazla kadın istihdam sağlayan kuruluş ödülleri Medicalpark Batman Hastanesi ve Uğur Tekstil’e, yatırım ve istihdam ödülleri ise Trikotek, Burak Gros, Ekinci Tekstil, Mega Tekstil, Coşkunlar AVM, Farbe Tekstil ve Avcu Yapı firmalarına verildi. Törenin açılışında konuşan İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz; “Son iki yılda 5 Milyon’un üzerinde yatırım değeri ve ilave yatırım niteliğini taşıyan işverenlerimizi ödüllendirmeyi görev bildik” dedi.

“İŞ VE AŞ SAĞLAMAK ZORUNDAYIZ”
Programda konuşan Vali Yardımcısı İbrahim Güneş, yatırımcılara teşekkür ederek; “Bu istihdamlar ülkemiz ve ilimiz için çok önemli. Ülkenin ekonomisine büyük katkı sağlanıyor. Birlikte çalışacağız, birlikte üreteceğiz, birlikte ekmeğimizi kazanacağız ve bölüşeceğiz. İŞKUR’un sinevizyonundan da anlaşılacağı üzere Batman’da bazı işleri başarmışız. Emeği geçen başta Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, siyasi partilerimize, kamu-kurum kuruluşlara ve yatırımcılarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bu memleketin çocuklarına iş ve aş sağlamak zorundayız. Batman’ın özel bir yeri var. Çalışkan insanların yoğun olarak yaşadığı ve emektarların yaşadığı bir il. Şikayet etmeden, ekmeği ve aşı için çalışan emektar insanların şehridir Batman. Bu sebeple gurur duyuyoruz” dedi.

“HİÇBİRİMİZİN BABASI HOLDİNG SAHİBİ DEĞİLDİ”
Törende konuşan Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir ise Batman’da büyük başarı hikayelerinin olduğunu belirterek, şöyle konuştu; “Bugün bu manzarayla gurur duyuyorum. Hiçbirimizin babası Sakıp Sabancı değildi, hiçbirimizin babası Vehbi Koç değildi, hiçbirimizin babası holding sahibi değildi. Kimimiz çiftçinin, kimi kasabın, kimi bir tablacının oğluydu. Hepimiz tırnaklarımızla buralara geldik. Hepimizin hikayesi okullarda anlatılacak hikayelerdir. Bunu gururla söylüyorum. Daha önce Batı illerine işçi olarak giden bazı arkadaşlarım bugün 4200 kişiye iş ve aş veriyor. Özellikle tekstil kahramanlarımız şu anda 40 binden fazla istihdam sağlıyor. Hepinizi yürekten kutluyorum.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim