KOCALAR’DA KARA ALTIN UMUDU
Günde 41 Bin varil petrol üretimi gerçekleştiren TPAO Batman Bölge Müdürlüğü, Batman Çayı kıyısını ‘yeni petrol arama bölgesi’ne dönüştürdü. Bu yılın Nisan ayında Batman-Diyarbakır il sınırındaki Akbaş (Sergevra) köyü yakınlarında TPIC’in açtığı Akoba-1 kuyusunda 2400 metrede petrol tabakasına rastlanmıştı. 24 Gravitede günde 2800 varil petrol üretiminin yapıldığı kuyuya yakın mesafede yeni sondaj kuyuları açıldı.

GÜNEY YILDIZI VE TPIC SONDAJA BAŞLADI
TPAO’nun açtığı Akoba Mrd-1, Akoba-4 ve Kocalar-1 kuyularında TPIC ile Güney Yıldızı petrol arama şirketleri sondaj çalışmalarına start verdi. Batman’a 10 kilometre yakınındaki Batman Çayı’na komşu alanlarda petrol arama çalışmaları köyler arasında da heyecan yarattı. Köylüler, yeni sahalardan umutlu olduklarını söylediler.

“BU BÖLGE, PETROLDE İDDİALI”
Kocalar köyündeki bazı vatandaşlar ise şunları kaydettiler; “Daha önce Sergevra hudutları içerisinde açılan kuyuda petrol bulunmuştu. Çok sevinmiştik. İnşallah şimdi de köyümüzün dibinde açılan kuyularda da petrol çıkar ve bu bölge de petrolün başkenti Batman’ın devamı olur. Aynı zamanda bu bölge de petrolle anılmış olur. Birçok işsiz gencimiz iş sahibi olur.” (Çağdaş Özel)

Editör: TE Bilişim