** Batman’a 10 kilometre uzaklıktaki Binatlı köy yolu sınırında yeni imar alanı sonlanıyor. Karayolunun 100 ve 200 metre kenarındaki araziler, 18. madde çalışmaları yıl sonunda tamamlanacak.

YENİ İMAR DOĞU’YA
Petrol kentinin yeni imar alanı olarak belirlenen Batman-Hasankeyf karayolunun Binatlı yol kenarına kadar olan bölgede şimdi de gözler 18. madde çalışmalarına çevrildi. 300 Yıllık Akça (Tılmiz) köyünde toplulaştırma çalışmalarının tamamlanmasıyla imar çalışmaları da hızlandırıldı. Yeni imar çalışmalarıyla birlikte Akça köy yolu çevresindeki gayrimenkul fiyatları da arttı. Dönümü 300 ila 400 bin TL’den alıcı bulan yeni imar alanı güzergahında arsa alan bazı yatırımcılar, duble yolunun bitirilmesini bekliyor.

“DUBLE YOL BİTİRİLSİN”
Batman-Hasankeyf karayolundaki Binatlı köy yolunun girişi yeni imar alanı olarak belirlenirken, yol güzergahındaki bazı arazi sahipleri de duble yolunun bitirilmesinin beklentisi içinde. 10 Kat imar izninin verildiği yeni yol güzergahında duble yolunun tamamlanması halinde birçok yatırımcı, AVM ve 5 yıldızlı oteller gibi projeleri hayata geçirecek. Toplulaştırma çalışmalarının tamamlandığı güzergahta bir an önce duble yolunun bitirilmesini beklediklerini söyleyen bazı yatırımcılar: “Yol biterse yatırımlar da hızlanacak. Kimse yola sıfır tesis düşünmüyor” dediler. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim