**Batman merkeze bağlı Çevrimova İlkokulu, ekolojik çalışmalarla ‘Sıfır Atık’ projesine tam destek veriyor. 85 Öğrencili okulun Minik Eller Tasarım ve Beceri Atölyesi’ndeki çalışmalara öğrenci velileri de katkı sunuyor. Okulda kağıt atıklardan oyuncaklar yapılırken, yoğur bakracından da atıklar örülüyor.

VELİ-ÖĞRENCİ DAYANIŞMASI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesindeki ‘Sıfır atık’ projesi, Batman’da birçok kesim tarafından destek görmeye devam ederken, en anlamlı destek ise Batman merkeze bağlı Çevrimova İlkokulu öğrencilerinden geldi. Okulda açılan Minik Eller Tasarım ve Beceri Atölyesi’nde geri dönüşümü sağlanan atıklar, oyuncaklara ve diğer gereçlere dönüştürülüyor. Çalışmaları hakkında bilgiler paylaşan eğitimci Ayşenur Doğan: “Okulda atıkları değerlendirerek iki haftada bir projeler yapıyoruz. Bugün de yoğurt kovalarıyla kadınlar ve öğrenciler birlikte çalışarak atkı ördü. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ‘sıfır atık’ projesi kapsamında yaptığımız çalışmalarla köydeki atıkları da değerlendiriyoruz” dedi.

KÖYÜN ATIKLARI DEĞERLENDİRİLİYOR
200 Haneli Çevrimova köyünün atıkları da ilkokuldaki Tasarım Atölyesinde değerlendiriliyor. Köy muhtarı Cafer Konaç: “Köyümüzün nüfusu 1000’nin üzerinde. Ancak köyde kolay kolay dönüşebilecek çöp bulamasınız.  Atıklar okulda öğrenci ve veliler birlikte dönüştürülüyor. Okulda sosyal etkinlikler ile birlikte el becerileri ve tasarım üzerinde projeler olduğundan öğrencilerimiz neşe içinde okula gidiyor. Okulumuza yeni bir ivme kazandıran Okul Müdürü Veysi Menekşe ve tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim