** Batman’ın Kozluk ilçesi Taşlıdere köyü Doğancık mezrasındaki 5 derslikli ilkokulun idareci ve öğretmenlerinin sosyal medyadan duyurduğu ‘kütüphane’ ihtiyacına İstanbul’da yaşayan mimar Semra Vatansever ses verdi.

**Mezradaki ilkokulun kütüphane binasının onarımını 1600 kilometre uzaklıktan mimar Semra Vatansever üstlendi. İstanbullu mimar Vatansever, adının verildiği kütüphanenin açılışını ilçe yöneticileriyle birlikte yaptı.

MİMARIN ‘EĞİTİM’ DUYARLILIĞI
Batman’a 45 kilometre uzaklıktaki Kozluk ilçesi Taşlıdere-Doğancık mezrasındaki Taşlıdere Doğancık İlkokulu Müdürü Osman Yakut ve sınıf öğretmeni Mehmet Çetin’in sosyal medyadan duyurduğu ‘kütüphane binası’ ihtiyacına İstanbul’da yaşayan mimar Semra Vatansever ses verdi. Okul müdürü ve öğretmenleriyle iletişime geçen mimar Vatansever, maddi desteğiyle okul içerisinde yer alan ve depo olarak kullanılan eski yapının kütüphaneye çevrilmesine katkı sundu. Eski yapının kapı-pencereleri yapıldı, dışı boyandı. Kozluk Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle de kütüphanenin içi kitaplarla donatıldı.

AÇILIŞI BİRLİKTE YAPTILAR
Adının verildiği kütüphanenin açılışı için Batman’a gelen mimar Semra Vatansever, karşılaştığı manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Kentteki ve ilçedeki huzur ortamından etkilenen mimar Vatansever, ‘Artık Batman’la bir aidiyetim var’ dedi. Dün sabah saatlerinde mezradaki okulun açılışını İlçe Kaymakamı Osman Bilici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerle birlikte yapan mimar Vatansever’e, plaket verildi. Kaymakam Bilici, eğitime desteğinden ötürü mimara teşekkür etti. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim