Atık kanalı ile içme suyu deposu yan yana

İşte çevre felaketi!

* Batman Belediyesi’nin 50 yıllık mezbahanesi’ndeki atıklar içme suyu depolarını tehdit ediyor. Sakatat ve atıkların bırakıldığı atık sular, içme suyu depolarının dibinde. Çevreciler, etrafa dayanılmaz kokular saçan mezbahane atıklarına önlem alınmasını istiyor.

ÇEVREYE MİKROP AKIYOR!

Kentin 50 Yıllık mezbahane’nin yerine yenisini planlayan Belediye’nin atıklar ile içme suyu deposunu önlem alınmasını isteyen çevreciler, korkunç manzaraya bir an önce el atılmasından yana. On bin ilçe nüfusuna göre yapılan mezbahane’nin 350 bin nüfuslu Batman’a yetersiz kaldığını söyleyen çevreciler, “Batman çayı kenarındaki mezbahane’den çevreye mikrop yayılıyor. Mezbahane’nin atık suları gelişi güzel etrafa yayılıyor. Aylardır tıkanan atık su kanalındaki hayvan sakatat ve kanı içme suyu kuyularının bulunduğu bölgenin etrafına yayılıyor. Bu sorunu defalarca dile getirmemize rağmen halen çözüm bulunamadı. Yeni bir mezbahane yapımı tamamlayıncaya kadar eski mezbahane’nin etrafı mutlaka temizlenmelidir” diye konuştular.

BRİKET İMALATÇILARI ÇEVREDEN RAHATSIZ

Bağlar, Beşevler ve Pazaryeri’ndeki briket imalatçıları da konuçlandırıldıkları mezbahane çevresinden şikayetçi. Dayanılmaz kokularla iç içe çalıştıklarını söyleyen bazı briket imalatçıları, “Buraya büyük umutlarla geldik. Batman çayı’ndaki malzemeden yararlanmak için çok umutlanmıştık. Ancak mezbahane’nin etrafı oldukça berbat. Kesimi yapılan hayvan derileri, sakatatlar ve bir de atık sularından çevreye yayılan kan ve hayvan pisliklerinden burnumuzun adeta direği kırılmış durumda. Çok kötü şartlarda çalışıyoruz. Dayanılmaz kokular içindeyiz. Çevreye yayılan ve bulaşıcı hastalıkların habercisi olan mikroplu atık suları temizlemelidir. Kış mevsimi diye belki kimse bu tehlikenin farkında değil. Yaz mevsiminde burada kokudan kimse kalamaz” diyorlar.

Editör: TE Bilişim