** Barış ve Demorasi Partisi (BDP), bölgedeki belediye başkan adaylarını Diyarbakır’da açıkladı. İki gün önce kadın eşbaşkanları tanıtan BDP, dün de Belediye Başkan adaylarını duyurdu.


** Batman Belediye Başkan adaylığına Sabri Özdemir, Beşiri’ye Mustafa Öztürk, Gercüş Abdülkerim Kaya, Hasankeyf’e Murat Tekin, Sason’a Kutbettin Yıldırım ve Kozluk ilçesine de Raşit Haşimi de ikinci kez aday oldu. İkiköprü beldesine Osman Karabulut, Bekirhan’a Selahattin Bulat, Balpınar’da da Eşder Sarıgöl BDP’den başkan adayı oldu.


KOLTUK SAHİBİ, HALKTIR”
Diyarbakır’da BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın açıkladığı BDP’nin Batman Belediye Başkan adayı ile ilçe-belde belediye başkan adayları dün resmen kamuoyuna duyuruldu. Diyarbakır’daki tanıtım töreninin ardından BDP’li adaylar, Diyarbakır-Batman il sınırında partililer tarafından karşılandı. Araç konvoyuyla kente giriş yapan BDP’li adaylar, il teşkilatında partililerle bir araya geldi. BDP İl Eşbaşkanı Serdar Atalay, koltuk sevdalısı olmadıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Biz bu koltuklara vekaleten geldik. Atalay şahsında bu koltukların sahibi halktır. Hizmet aşkıyla geliyoruz. Esir tutuklu arkadaşların emanetini alıyoruz. Özgürce mücadele vereceğiz.”


SİYASET KULVARINDA ÇALIŞACAĞIZ”
BDP Batman Belediye Eşbaşkan adayı Gülistan Akel, partililere teşekkür etti. Demokratik özerklik modelini hayata geçireceklerini ifade eden Akel: “Biz, emanetçiyiz. Partimizin ekolojik ve demokratik modelini hayata geçireceğiz. Batman’da siyaset adına önemli bir çalışma başlatacağız” dedi.


ÖZDEMİR’DEN TEŞEKKÜR
Partililere teşekkür eden BDP Batman Belediye Başkan adayı Sabri Özdemir: “BDP, diğer partilerin dışında demokrasi örneğini verdi. Adayları halk ve seçmen belirledi. Söz veriyoruz; önderliğin bize verdiği ruhla yürüyeceğiz. İrademize sahip çıkacağız. Halkımızı özgürleştirene kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu. Konuşmaların ardından adaylar, BDP il binasının alt katındaki Barış Annelerif İnsiyatifi, daha sonra Batman Belediyesi’ni ziyaret etti. BDP’li adaylar, Belediye Başkanvekili Serhat Temel’le bir süre sohbet etti.














İki isim değişmedi!

Barış ve Demokrasi Partisi’nin Batman’ın ilçe ve beldeleri adayları belirlenirken, BDP’de iki isim değişmedi. Eğitimci kökenli Raşit Haşimi Kozluk’ta yeniden aday olurken, Bekirhan beldesinde de Selahattin Bulat, bir kez daha aday gösterildi. İki dönem üst üste Gercüş Belediye Başkanlığı görevini yapan Esat Üner’in yerine Abdülkerim Kaya, Beşiri BDP Belediye Başkanlığına da Mustafa Öztürk aday gösterildi. İkiköprü beldesine ise Osman Karabulut, BDP’den belediye başkan adayı oldu.

Editör: TE Bilişim