** Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdülkadir Demir, Batman’ın ekonomik durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Demir: “Batman’da mutlak anlamda olması gereken petrole dayalı yan bir sektörümüz bulunmuyor” dedi.

2017’Yİ DEĞERLENDİRDİ
Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdülkadir Demir, petrol kaynakları bakımından zengin olmalarına rağmen bu alandaki yatırımların yetersiz gördüklerini söyledi. 2017’yi değerlendiren Demir, TÜİK istatistiklerine göre Batman’ın genç nüfusta ve işsizlikte ilk üç sırada yer aldığını belirterek, istihdamı azaltmak için tekstil sektörüne ağırlık verdiklerini ifade etti. Demir, şöyle devam etti: “2017 yılı,geçen yıllarda olduğu gibi önemli çalışmaların hayata geçirildiği, kısa, orta ve uzun vadede hayata geçirilecek projelerin hazırlandığı yoğun bir tempoda geçti diyebiliriz. Genç nüfus oranında Türkiye üçüncüsü olan Batman’ımızın, işsizlikte de ilk üçte yer aldığını üzülerek belirtirim. Göreve geldiğimiz 2013 yılından bugüne dek Batman'ın en can alıcı sorunu olan işsizliği yenmek ve istihdam alanları açmak için yoğun çaba içerisindeyiz.”

“PETROLE DAYALI YAN SEKTÖR YOK”
BATSO Başkanı Demir, OSB’de 75 firmanın faaliyet gösterdiğine dikkat çekerek: “Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde 75 firmamız faaliyet gösteriyor. Bunun dışında tekstil kentimiz var. 7 firmamız da burada faaliyet gösteriyor. OSB’de 29 gıda, 29 inşaat, 19 tekstil firmasının yanı sıra mobilya, kağıt firmaları ve eğitim kurumları bulunuyor. Şu anda gıda ön plana çıkıyor. Fakat işsizliği bitirmek adına bir nebzede olsa tekstile ağırlık veriyoruz. Tabi gönül arzu eder ki Batman sanayi sektörüyle öne plana çıksın. Aslında tekstil, OSB içerisinde olmaması gereken bir sektördür. Ama işsizlik oranlarını düşürmek adına tekstile de yer veriyoruz. OSB’de ilave olarak 2 bin dönümlük araziyi kamulaştırmak için müracaatımız var. Tabii bu da yeterli değil ikinci bir OSB için çalışmalarımız var. Batman, petrolle öne çıkan bir il. Sadece kentimiz değil bölgeden çıkan petrol Türkiye’deki tüketimin yüzde 4’ünü karşılıyor. Batman’da mutlak anlamda olması gereken petrole dayalı yan bir sektörümüz bulunmamaktadır.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim