**Vali Hulusi Şahin’in talimatıyla Batman’da dar gelirli ailelerin bireylerini istihdam etmeye yönelik projenin altyapısı tamamlandı. Sosyal Yardımlaşma Vakfı, İŞKUR ve Tekstilci Sanayici İşadamları Derneği’nin işbirliğiyle 1000-1500 civarında işsizin belirli sürelerle istihdam edilmesi hedefleniyor.

TÜRKİYE’YE MODEL OLABİLECEK BİR PROJE
Batman Valisi Hulusi Şahin’in himayesindeki ‘Sosyal Yardımdan İstihdama’ projesi, İl İstihdam Kurulu’nda onaylanarak hayata geçiyor. Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı, İŞKUR ve Tekstilci Sanayici İşadamları Derneği’nin (TEKSİAD) işbirliği ile kent merkezinde sosyal yardımlardan yararlanan ailelerin bireyleri tekstil sektörü ve market zincirleri başta olmak üzere istihdam ağı geniş olan sektörlerde istihdam edilecek. İlk etapta 1000 istihdamın hedeflendiği proje, 19-35 yaş arasındaki dar gelirli ailelerin bireylerini kapsayacak.

ÇAĞDAŞ WEBTV’DE AÇIKLADI
Editörümüz Barış Arslan’ın sunduğu Çağdaş WEB TV yayınına TEKSİAD Başkanı M.Ali Öztürk ile birlikte katılan İŞKUR Müdürü Besim Eviz, projeyi ilk kez Çağdaş’a açıkladı. Protokolün önümüzdeki günlerde imzalanacağını belirten Eviz: “Valimiz sayın Hulusi Şahin’in himayesindeki projenin protokolü kısa sürede imzalanacak. Pandemi nedeniyle ülkemizde yoksul ve işsiz vatandaşların sürdürülebilir istihdamını sağlamak amacıyla merhem niteliğinde bir projeyi hayata geçiriyoruz. Projenin detaylarını önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacağız. Türkiye’ye model olabilecek bu projeyle işsizliğe bir nebze merhem olmak istiyoruz” diye konuştu. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim