** İş-Kur’un 2 Ekim’de Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 9 ay süreyle çalıştıracağı TYP kadrolarına başvuran 6.462 işsizin değerlendirme süreci başladı. İş-Kur İl Müdürü Besim Eviz: “Bu kez alımlar, kurayla yapılmayacak. Maddi durumu yetersiz olanlar öncelikli olarak işe alınacak” dedi.

9 AY SÜREYLE ÇALIŞACAKLAR
Batman Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilçelerindeki müdürlüklerde Toplum Yararına Programlar kapsamında 9 ay süreyle temizlik ve onarım işlerinde çalışacak 378 geçici kadroya toplam 6.462 kişi başvurdu. Başvuruların sona ermesiyle birlikte İş-Kur İl Müdürlüğü değerlendirme sürecine başladı. İş-Kur İl Müdürü Besim Eviz, Kozluk ve Sason’a 20’şer, Beşiri ve Gercüş’e 15’er, Hasankeyf ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ise 8 geçici kadronun verileceğini söyledi. Diğer kadroların tamamının Batman merkez ve köylerinde değerlendireceğini belirten Eviz: “78’i kadın olmak üzere toplam 378 geçici işçi, 2 Ekim’de işbaşı yapacak” dedi.

KURA YOK, DEĞERLENDİRME VAR
Eviz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçici kadroların tamamı bu yıl Milli Eğitim’in temizlik ve onarım işlerinde çalışacaklar için tahsis edildi. Görevlilerimiz başvuruda bulunan adayların maddi durumlarını incelemeye başladı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda kayıtlı olanların değerlendirmeleri yapılıyor. Kadınlarda 30-50, erkeklerde ise 35-55 yaş arasındaki başvurular değerlendirmeye alınacak. 2 Ekim’de başlatacağımız kadrolar 30 Haziran 2018’e kadar çalışacak.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim