*Ak Parti Milletvekili Özdemir ve İl Başkanı Akif Gür, parti binasında düzenlenen basın toplantısıyla yatırım programına alınan 500 yataklı hastaneden diğer yatırımlara dek değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Ziver Özdemir: “İlk günden bugüne bu yatırımın takipçisiydik. Hastane kadar diğer yatırımlar için de her zaman talepkarız. Memleketimize hayırlı olsun” dedi. Ak Parti İl Başkanı Akif Gür ise; “Teşkilatımızla tam bir senkronize şekilde aynı talebi her platformda talep ettik. Haklı talebiz onaylandı” diye konuştu.

GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİLER
Ak Parti il binasında düzenlenen toplantıda Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı Akif Gür, Merkez ilçe, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanları ile birlikte yeni yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda ilk sözü alan İl Başkanı avukat Akif Gür, AK Parti’nin sağlık, spor, ulaşım gibi bir çok alanda Batman’a yatırım yaptığını ve yapmaya devam edeceğini belirterek, programa alınan 500 yataklı hastanenin önemine değindi. Gür, şöyle devam etti: “Milletvekilimiz, ilgili kurumlarımız ve bürokratlarımız, teşkilatımızla tam bir senkronize şekilde aynı talebi hemen hemen aynı cümlelerle ısrarla talep ettik ve takipçisi olduk. Her platformda Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza Bakan yardımcılarımıza sürekli bir şekilde dile getirdik ve talepte bulunduk. Hamdolsun ısrarlı ve haklı talebimiz Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul görerek onaylandı” dedi.

ÖZDEMİR: “ÖNEMLİ BİR ESER”
Milletvekili Ziver Özdemir ise kentin geleceği için büyük gayret sarf ettiklerini ifade ederek, Batman’a önemli bir eserin kazandırılacağına dikkat çekti. Özdemir: “Tasarruf tedbirlerinin uygulandığı bir dönemde Batman’a 300 Milyon TL’lik bir eserin yapılacak olması AK Parti’nin Batman’a verdiği önemi gösteriyor. Bu yatırımın gerçekleşmesinde en ufak bir desteği olan herkese teşekkür ediyoruz. Batmanımıza hayırlı olsun. Bu hastanenin de 2020 sonuna doğru temelinin atılmasını planlıyoruz” dedi. 300 Yataklı Kadın Doğum Hastanesi’nin yapımında son aşamaya gelindiğini ve müteahhit firma ile yapılan görüşmede birkaç ay sonra hastanenin teslim edileceği bilgisini de aktaran Özdemir, hizmete açılan semt poliklinikleri ile de mevcut hastanelerin yükünün hafifletildiğini belirtti.

“UÇAK SEFERLERİ, TÜRKİYE’NİN
HER YERİNDE PROBLEM”
Kentteki uçak seferleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Milletvekili Özdemir: “Batman-Ankara, Batman-İstanbul uçak sefer sayılarının artırılması, Batman- İzmir ve Batman-Antalya uçak seferlerinin konulması için hem ulaştırma bakanlığından hem de THY Genel Müdürlüğüne talepte bulunduk. Ayrıca haftanın her günü günde 2 defa yapılan Batman-Diyarbakır tren sefer saatlerinin iyileştirilmesi ve sefer sayılarının artırılması için TCDD genel müdürlüğüne resmi yazı ile başvuruda bulunduk. Fakat uçak seferleri sadece Batman’da değil, Türkiye’nin her yerinde aynı sorun. Bazı uçaklardaki arıza nedeniyle birçok il’de sefer sayılarında sorunlar var” diye konuştu.

“CEZAEVİ MART’TA TAMAMLANACAK”
Beşiri ilçesinde yapımı son aşamaya gelen cezaevinin Mart ayında tamamlanmasını beklediklerini de sözlerine ekleyen Özdemir: “Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede Mart ayında binanın teslim alınacağı ve bu yılın ortalarında hükümlü ve tutuklu kabulü yapılabileceği bildirildi. Bünyesinde 800 Kişilik Açık cezaevi, 1000 Kişilik T Tipi Kapalı Cezaevi ve 492 Kişilik Yüksek Güvenlikli Cezaevi bulunduracak olan cezaevinde 750-800 personel istihdam edilmesi öngörülmektedir. Cezaevi faaliyete geçtikten sonra yörenin özelliklerine göre atölyeler ve iş kolları da üretim yapacaktır” diye konuştu.

“ULAŞIMI DA GÜNDEMDE TUTACAĞIZ”
500 Yataklı hastane yatırımında olduğu gibi ulaşıma yönelik yatırımların da takipçisi olduklarına dikkat çeken Özdemir, şöyle devam etti: “Kuzey Çevreyolu Batman Diyarbakır yolunun 7 km’lik Batman çıkışının bölünmüş yol yapılması ve Sason-Muş yolu ile Üniversite üzerinden Mardin bağlantı yolunun yol ağına eklenmesi gibi ulaşım yatırımları için de girişimlerimiz sürüyor. Bu yatırımlar da öncelikli gündemimiz” dedi. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim