**Batman İl Müftülüğü’nün ‘Din istismarı ile mücadele’ programında konuşan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Fatih İldeş: “Bir kişi dini referans alarak, bir şeyi söylüyorsa bu temel kaynaklara uymalı. Dinimizin temel dayanağı Kur’an ve sünettir” dedi.

** Programda konuşan Vali Ahmet Deniz ise şunları söyledi: “İslamiyet samimiyet dinidir. Din, dünyanın her yerinden istismar ediliyor. Bilim öğrenmek zorundayız. Okumuyoruz, kulaktan dolma haberlerle hareket ediyoruz.”

DİN İSTİSMARIYLA MÜCADELE
İl Müftülüğü’nün ‘Din istismarı ile mücadele’ programı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi. Programa Vali Ahmet Deniz, İl Müftüsü Turgut Erhan, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Fatih İldeş, Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Mehmet Kapukaya, kurum müdürleri, din adamları ve davetliler katıldı. Programın açılışında konuşan İl Müftüsü Turgut Erhan: “Din toplumların olmazsa olmaz, en önemli vazgeçilmezidir. Din doğru kaynaktan öğrenilmediği zaman hem birey hem de toplumlar için önemli olan dinin istismarına sebep olduğunu çok yakın bir zamanda hepimiz gördük. 15 Temmuz hanin darbe, doğusuyla-batısıyla vatandaşlarımızın erdemli duruşuyla savruldu” dedi.

“BÜTÜN DİNLERDE KÖTÜLÜK YOK”
Daha sonra söz alan  Vali Ahmet Deniz ise şunları söyledi: “Bütün dinlere baktığımız zaman kötülüğe hiç yer yok. Güzel şeyler vardır. Fakat insanoğlu kendi menfaatleri uğruna kendi cehennemini dünyada var ediyor. İslamiyet’in ne zaman ki maneviyatından uzaklaştık tökezlemeye başladık. O yüzden tekrar kendi değerlerimize dönmek zorundayız. Neden İslam ülkelerinde kan ve gözyaşı var? Bilim öğrenmek zorundayız. Okumuyoruz, kulaktan dolma haberlerle hareket ediyoruz. Lütfen okuyalım. Çocuklarımızı okutalım. İslamiyet samimiyet dinidir. Din, dünyanın her yerinden istismar ediliyor. 30-40 yıldır Kürt kardeşlerimizi istismar ediliyor. 15 Temmuz’da da gördük. Bunu PKK bölücü terör örgütüne karşı da gösterelim. Biz küllerinden doğan bir milletiz. Hep beraber doğruları anlatalım. Bu hepimizin vicdani sorumluluğu. Bizim prangamız bu. Bu programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

“FETÖ’NÜN İSTİSMARINI GÖRDÜK”
Konuşmaların ardından panele konuşmacı olarak katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Fatih İldeş, ‘Din İstismarının arkasına gizlenen terör örgütü FETÖ’ başlıklı sunumunda şunları söyledi: “Dinimizin temel dayanağı Kur’an ve sünnettir. İslam dininin onaylamadığı hiçbir bilgi, fikir, düşünce, yorum ve kişilerin, İslam açısından bir değeri yoktur. Bir kişi dini referans alarak, bir şeyi söylüyorsa bu temel kaynaklara uyması gerekir. Yani akıl sahibi olmak gerekir. Kur’an-ı Kerim’de düşünmeye ve akıl etmeye karşı yüzlerce çağrılar vardır. Yani akıla ve düşünceye çağrılar vardır. FETÖ örgütünün de dini istismar etiğini en yakın süreçte gördük.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim