*Geçen sene tonu ortalama 1000 TL olan odunun tonu 2000 liraya yükseldi. Odun satıcıları, yakıt ve işçi masraflarına gelen zamlar nedeniyle odunun ton fiyatını artırmak zorunda kaldıklarını söylediler. Elektrik ve doğalgaz zammından sonra vatandaşlar, odun ile kömüre yöneldi.

ODUN TONU 2000 TL OLDU
Batman Oduncular Sitesi’nde odun ve kömür fiyatının artması, vatandaşları düşündürürken, odun satıcıları elektrik ve doğalgaz zamlarının ardından oduna talebin arttığını söylediler. Yıllardır odun satıcılığını yapan Yahya Orhan; “Bu kırılmış ve kapıya kadar götürdüğümüz odunun tonunu 2 bin liradan satıyoruz. Özellikle elektrik faturalarına gelen zam vatandaşları oduna yöneltti. İthal kömürün tonu da 7000 lira. Şırnak kömürünün tonu da 3 TL’den satıyoruz. Kış yaklaştıkça arz ve talebe göre fiyatlarda dalgalanma koşabilir. Örneğin Diyarbakır’da odunun tonu 2 bin 200 lira ve Bismil ilçesinde de tonu 2 bin 100 liradan satılıyor. Batman’da ise daha düşük” dedi.

“KÖMÜRÜ ESKİ FİYATA SATIYORUZ”
50 Yıldır odun ve kömür satıcılığı yapan Orhan sözlerini şöyle sürdürdü : “Geçen yıl aldığımız kömürde artışa gitmedik. Halen geçen yılın fiyatından satıyoruz. Kömürden çok oduna daha çok talep var. Kış yaklaştıkça hareketlilik de o nispette oluyor. Odunları ucuz olması nedeniyle komşu Bitlis’ten getiriyoruz. Satışlardan memnunuz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim