*3. Etap vizyon çalışmasında son rötuşler yapılırken, yeni aydınlatma direkleri Dörtyol, Basın-Farabim kavşağı ile Gülistan caddesini geceleri renk cümbüşüne dönüştürüyor. Esnaf, karanlığın çökmesiyle birlikte artık geç saatlere kadar işyerini açık tutuyor.

KENT MERKEZİNDE RENKLİ MANZARA
Batman Belediyesi’nin geçen yılın son 5 ayında düzenlemelerin yaptığı 1. Cadde, Cumhuriyet meydanı, Cumhuriyet caddesi, Gülistan caddesi ve Turgut Özal bulvarının ‘3. Etap vizyon’ çalışmalarında sona doğru gelinmesi, esnafı da sevindirdi. Daha önce geceleri zifiri karanlıktan şikayetçi olan esnaf, karanlığın çökmesiyle birlikte yeni aydınlatma direklerinin etrafa saçtığı renga renk ışıklarla işyerlerini geç saatlere dek açık tutuyor. Eski çarşı merkezindeki manzara, Turgut Özal bulvarını solladı. İşte Gülistan caddesindeki bazı esnafların görüşü.

ESNAF NE DİYOR?

Halil Aksoy: “Gülistan caddesinde yapılan çalışmalardan çok memnunuz. Bir kaç eksikliği olmasına rağmen yeni düzenleme çalışmaları esnafa yaradı. Eksiklik varsa da ileri düzeltileceğine inanıyorum. Eskiye oranla cadde mükemmel olmuş. Artık esnafın akşamları geç saatlere kadar işyerini açık tutması gerekiyor. Saat 23.00’e kadar işyerimiz açık.  Güzergahtaki diğer esnaf arkadaşlarımızın da geç saatlere kadar işyerlerini açık tutmalarını bekliyoruz. Cadde güzelleşti, daha da iyi oldu. Kalabalıkta var.”

Cahit Karasati: “Çalışmaların geç bitmesi esnaf için kötü oldu. Şu ana kadar bir canlılık görmedik. Caddenin aydınlatılması bizim için fark etmiyor. Esnafın da bu işte hatası var, işyerini geç açıyor, erken kapatıyor. Ne kadar cadde yenilenirse de esnafın işyerini erken açıp geç kapatması gerekir. İlk önce esnaf görevini yerine getirmeli. Bu caddelerin yenilenmesi kiralara yansıdı. Yenilenme nedeniyle kiraların yükselmesi nedeniyle bazı esnaflar başka yerlere taşırdı.”

Mehmet Soysal:“Yeni çalışmanın daha ekonomik olarak bize yansıması olmadı. Bize söz verdikleri sözler henüz yerine gelmedi. Gülistan caddesine ambulans giremiyor, itfaiye giremiyor. Ayrıca fotoğrafçılık işi yaptığımız için gelen damat arabasını bu güzergaha girmediği için işlerimiz düştü. Kontrollü olarak acil ihtiyaçlar için araçların bu caddeye de girmesini bekliyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim