* Sondajın TPIC'e devredilmesiyle boşta kalan 130 petrol işçisinin Üretim Müdürlüğü’nde değerlendirilmesinin gerektiğini belirten Petrol-ş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz,: “Boşta kalan arkadaşlarımız her gün kart basıyor ama oturuyor. Oysa onlar çalışarak üretime katkıda bulunmak istiyor” dedi.

KALİFİYE ELEMANLAR BEKLEYİŞTE
Geçen yıl sondaj bölümünün de TPIC'e devredilmesiyle Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nde boşta kalan 130 işçinin, üretimde değerlendirilmesini isteyen Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz: “Yıllarını petrol sektörüne veren Batman’da 130, toplamda 500 işçi üretime katkıda bulunmak için görev bekliyor” dedi. Türkiye Petrolleri Genel Müdürlüğü yetkilileri ile daha önce yaptıkları görüşmede boşta kalan Batman, Adıyaman ve diğer Bölge Müdürlüklerindeki kalifiye elemanlarının aylardır değerlendirilmediğine dikkat çeken Kaygusuz, şunları kaydetti: “Önümüzdeki günlerde bu işçi arkadaşlarımızın değerlendirilmeleri konusunda yine TP'nin üst düzey yetkilileriyle bir araya geleceğiz. Her gün işe giden bu emekçiler kartlarını basıyor ama işyerinde oturmak zorunda kalıyor.”

“İŞÇİLER BOŞTA KALMASIN”
Şube Başkanı Kaygusuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yıllardır sondaj kuyularında çalışan üyelerimiz kalifiye elemanlardır. Özellikle üretime katkı sunmak istiyorlar. Bu arkadaşlarımızın TP'nin planlama yapmasını istiyoruz. Bu konu belki Batman'ı aşıyor ama yetkililerin bu sorunu çözmesini bekliyoruz. TPIC'in yapılanması konusunda daha önce tepkilerimizi dile getirdi. Çünkü bu kurumla mahkemelik olduğumuz için şu anda herhangi bir değerlendirme yapmayacağız. Öncelikli hedefimiz yeni yıl öncesinde 130'u Batman'da olmak üzere toplam 500 işçinin Türkiye petrolü bünyesinde değerlendirilmesidir.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim