**Cumhurbaşkanının Batman mitinginde TPIC işçilerine yönelik kullandığı ‘nankörlük yapmayın’ ifadesini değerlendiren Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik: “Emekçi arkadaşlarımız ‘nankörlük’ sıfatını hak etmiyor. Onlar Cumhurbaşkanını protesto etmeye değil, medet umdukları sayın Erdoğan’a seslerini duyurmak istediler” dedi.

 

“EMEKÇİLER SESLERİNİ DUYURDU”

Ocak ayından bu yana asgari ücrete mahkum edilen TPIC işçilerinin seslerini duyurmak istediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘nankörlük yapmayın’ çıkışı, Petrol-İş Sendikası Batman Şubesinin gündeminde. Şube Başkanı Mustafa Tekik, aylardır hak arama mücadelesi verdikleri TPIC işçilerinin nankörlük sıfatını hak etmediğini ifade ederek: “Üyelerimiz sayın Cumhurbaşkanını protesto etmeye değil, medet umdukları sayın Erdoğan’a seslerini duyurmaya çalıştılar. Ama egemen siyasetin işçi sınıfına bakış açısının çok olumlu olmadığını da biliyoruz” dedi.

 

“ACISINI İŞÇİLERDEN ÇIKARDI”

Başkan Tekik, şöyle devam etti: “Ak Parti’nin insan onuruna yarışır şekilde bir işçi yerine asgari ücretle üç işçiyi çalıştırma siyaseti güttüğünü de biliyoruz ve buna ‘şükür edin’ deniliyor. İtiraz edene de nankör deniyor. İşçi sınıfı asla nankör değildir. Nerede kaldı bir lokma, hırka felsefesi ve nerede kaldı çalışanın ‘alın teri kuramadan hakkını verin’ hadisi. Miting sonrası bir işçinin provokasyon yapmadık açıklamaları da ortadadır. Sanırım Cumhurbaşkanı kendisini dinleyen kitlenin az oluşuna kızıp, acısını bizim TPIC işçilerinden çıkardı.”

Editör: TE Bilişim