“BATMAN İHRACAAT ÜSSÜ OLABİLİR”
Denizli’de tekstil sektörünün önde markalarından olan Gamateks’in, Batman OSB’ye kazandırdığı tekstil atölyesi büyüyor. Yatırımlarını büyütmeye devam eden Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı: “Batman’da yaptığımız yatırım bölgede örnek oldu. Çünkü orada sanayi işletmeleri atölye ölçeğinde çoğunlukta. Oradaki bürokrasi bizim ki gibi tesislerin çoğalmasını ve Batman’ın bir ihracat üssü olmasını çok istiyorlar. O nedenle bizi herkes sahipleniyor” diye konuştu.

“YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜ VAR”
Aydınlı, şöyle devam etti: “İşçi kalitesi olarak da Batman’ın Denizli’den bir farkı yok. Yetişmiş insan gücü var. Daha önce büyük şehirlere göç etmiş ve tekstil sektöründe çalışmış insanlar memleketlerine dönmüşler. ‘Bize iş verir misiniz’ diye arıyorlar. Oradaki insanlara sahip çıkmamız gerekir ki, oradaki insanlar da ülkesine sahip çıkar. Her türlü sektör o bölgeye girer. Batman’ın olduğu bölge serbest bölgede olabilir. Oralar serbest bölge olursa katma değerli üretim artar.”

“ÇALIŞANLARIMIZIN YARISI KADIN”
Ege bölgesinde tekstilin duayeni olarak bilinen Osman Aydınlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Batman’daki tesiste başlangıçta kadın sayımız azdı. Şimdi çalışanlarımızın yarısı kadın. Erkeklerde işe sahip çıkıyorlar ama kadınlar daha çok sahip çıkıyorlar. Kadının sahip çıktığı bir yer yıkılmaz diyorum. Bir bakıma kadınlar çalışırken sosyal yaşamları, görgüleri ve bilgileri de gelişiyor.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim