** Faaliyetleriyle ilgili basını bilgilendiren MÜSİAD Batman yönetimi, 15-16 Nisan tarihlerinde MÜSİAD Genel Merkezi’nin ‘93. Genel İdare Kurulu’ toplantısının Batman’da yapılacağını açıkladı. MÜSİAD Şube Başkanı Suad Özdemir: “Bir Bakan ve 400’ün üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapacağız” dedi.

İŞADAMLARI DUBAİ YOLCUSU
Otel Bozooğulları’nda Batman’daki gazetecilerle bir araya gelen MÜSİAD Batman yönetimi, faaliyetlerine dikkat çekti. Şube Başkanı Suad Özdemir, aralıklarla basınla bir araya geldiklerini belirterek: “Periyodik olarak basınla buluşuyoruz. Faaliyetlerimizi açıklamanın yanı sıra kentin ekonomisine katkı sunacak tüm önerilere açığız. 81 il’de 86 şubesi olan MÜSİAD büyük bir aile. MÜSİAD artık yurt dışına yöneldi. 72 ülkede 172 noktada MÜSİAD var” dedi. 13-16 Mart tarihlerinde 44 Batmanlı işadamının Dubai’ye gideceğini de belirten Özdemir: “KOSGEB desteğiyle 44 üyemiz bu gezide hem fuara katılıp hemde ikili görüşmelerde bulunacak” diye konuştu.

400 İŞADAMI GELİYOR
15-16 Nisan tarihlerinde MÜSİAD’ın ‘93. Genel İdare Kurulu’ toplantısına ev sahibi yapacaklarını da ifade eden MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, şöyle devam etti: “Nisan ayında Batman’da önemli konuklar ağırlayacağız. Henüz bakan ismi netleşmedi ama Enerji, Gıda veya Kalkınma Bakanlarından birinin katılacağı toplantımıza Türkiye’nin dört bir yanından 400’ü aşkın işadamı gelecek. Çok büyük bir aksilik olmazsa bu toplantımızı 15-16 Nisan tarihlerinde gerçekleştireceğiz. Umarım bu toplantı bölgede devam eden olumsuz havayı bir nebze olsun dağıtır.”



“FABRİKAYI KAPATMAK ZORUNDA KALDIK”
Bölgede yaşanan olaylar nedeniyle bölgede ekonominin dibe vurduğuna da işaret eden Şube Başkanı Özdemir: “Her ne kadar Batman diğer illere göre çok iyi noktada olsa da kimse yatırıma yönelemiyor. Çözüm süreciyle yakalanan yatırım havası kalmadı. Bırakın çevreden işadamlarının bölgeye gelmesini, bölge insanının kendisi yatırım yapma cesareti bulamıyor. Bu sıkıntılara havamania sorunu da eklenince tuğla fabrikamızı kapatmak zorunda kaldık. İnşaat sektörü bir anda durdu. Haliyle üretimi durdurduk. Birçok yatırımcı ise işletmesini zoraki ayakta tutmaya çalışıyor ya da cepten yiyor. Hükümetin ve bölgedeki insanların yaşanan olumsuzlukların son bulması için daha ciddi adımlar atması gerekiyor” dedi.

MÜSİAD, YUMURTA ÇİFTLİĞİ KURUYOR
Genç MÜSİAD’la birlikte 78 üyesi olan MÜSİAD Batman Şubesi, kısa bir süre sonra Batman’da 100 bin kapasiteli yumurta çiftliği kuracak. Yatırımla ilgili bilgi veren Özdemir, şöyle devam etti: “Yaklaşık 1.5 yıl önce kurmayı planladığımız yumurta çiftliğini bürokrasi nedeniyle hayata geçirememiştik. Ancak tüm engelleri sonunda aştık ve Başbakanlık’tan alacağımız onayla bu yatırımı MÜSİAD üyeleri olarak gerçekleştireceğiz. Yatırımın durduğu, artık işadamlarının bile gelmediği ilimiz ve bölgemizde kuracağımız yumurta çiftliğinin yeni yatırımlar için yeniden bir başlangıç olmasını diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim