**Batman Valisi ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, ‘Mahalle Buluşmaları’ programı kapsamında bu kez Sağlık mahalle sakinleriyle buluştu. Kenar semtlere verdikleri hizmetlerden birilerinin rahatsız olduğunu belirten Şahin: “İkinci kez asfalt yapan iş makinelerimize taşla saldırıyorlar” dedi.

** Mahalle sakinlerinin okul talebine yanıt veren Vali Şahin: “Eğer uygun bir arazi bulunursa biz belediye olarak almayı taahhüt ediyoruz” dedi.

“HALKA HİZMETİMİZ KESİLMEYECEK”
Vali Hulusi Şahin’in ‘Mahalle buluşmaları’ kapsamında düzenlendiği programlar sürüyor. Şahin, bu kez Sağlık mahallesi sakinlerini dinledi. Sağlık mahallesi Öndaş Taziye Evi’ndeki programa Şahin’in yanı sıra Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Müftüsü Turgut Erhan, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Beşir Arslan, belediye yöneticileri, bazı kurum müdürleri, mahalle muhtarı ve sakinler katıldı. Halka verdikleri hizmetleri birilerinin engellemeye çalıştığını belirten Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin: “Değerli kardeşlerim Batman'ın bütün mahallelerine asfalt getirmekle biz kabahat mi işliyoruz? Sizlere hizmet etmemizden dolayı bazıları demek ki rahatsız oluyorlar. Ne diye asfalt finişerine saldırılır ve onu yakmaya çalışırlar? Bu finişer ve asfalt makinesi bu insanlara hizmet ediyor, bu insanların yollarını asfaltlıyor. İnsanlar asfalt döküm ekibine neden saldırır? Nedir hedefiniz? Demek ki hedefleri size yapılacak olan iyi hizmetleri engellemek. Ama engelleyemeyecekler. Güçleri yetmeyecek. Biz size yine hizmet edeceğiz ama siz de dostunuzu düşmanınızı iyi bilin” diye konuştu.

“2021’İN ALTYAPISINI OLUŞTURUYORUZ”
Mahalle sakinlerini dinleyen Vali Şahin, 2021 için belediyecilik alanında hizmetlerin altyapısını oluşturmak istediklerini söyledi. Şahin, şöyle devam etti: “Hem belediyecilik alanında hem de genel idarenin çalışmalarıyla ilgili neler varsa onları yerinde tespit ediyoruz. 2021 için çok daha planlı-programlı altyapı oluşturuyoruz. Bu toplantılarda icraatımızı anlatmak yerine sizlerin ihtiyaçlarını, dileklerini dinlemek bizim için çok daha önemlidir. Anaokul talebi var ama maalesef kamu arazisi yok.  Eğer uygun bir alan bulunursa biz belediye olarak almayı taahhüt ediyoruz. Yıllar önce hazırlanan imar planında mahallelinin talep ettiği okul, cami, park ve sosyal donatı alanlarına hiç yer verilmediği için bugün bu talepleri karşılamak için uygun arsa bulamıyoruz. Oysa yeni imara açtığımız Korik ve Tilmerç mahallelerinin imar planında 67 adet okul alanı, 12 adet sağlık tesis alanı, 27 adet cami alanı, 19 adet sosyal ve kültürel tesis alanı, 250 adet park ve çocuk bahçesi alanı ve daha bir amaç için mahallelinin kullanımına uygun alanlar oluşturduk.”

DEDAŞ’IN TRAFO MERKEZİNE İZİN VERİLMEYECEK
Mahalle sakinlerinin DEDAŞ’ın taziye evi bahçesine kurmak istediği trafo merkezine karşı çıkan sakinlerin taleplerini yerinde bulan Vali Şahin: “Taziye bahçesinin daraltmasına gönlümüz razı olmayacak. Yeniden bir çalışma yapılsın. Bu güzel alanı öldürmeyin. Taziyenin ön tarafını gerçekten veremeyiz. Genel müdür ile konuşayım, burada olmaz. Mahalle sakini de yardım olması gereken konuda olur, bu sistem kurulduğu zaman ikide bir elektriğiniz kesilmez” dedi. DEDAŞ İl Müdürü Naci Obut ise: “Bu proje geçen yıl başladı, yaklaşık 20 milyonluk bir yatırım planlanmış. Tabiri caizse bu projenin kalbi burada düşünülmüş, arkadaşlardan aldığım bilgi üzerine her yere bakmışlar. Satın almak için baktık yer bulunamadı. Biz proje için revizeye gittik, bir çare hala bulunamadı. Kablolarımız da böyle kaldı. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim