PİYASA ARAŞTIRMASI YAPACAK

İş gücü piyasasını araştırmasına yönelik proje geliştiren Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 20 kişilik uzman bir ekiple 50 gün süreyle 1055 işyerinde piyasa araştırmasına yöneliyor. İş gücü piyasasını izlemeye yönelik geliştirdikleri istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını belirlemek amacıyla piyasa araştırmasını yapacaklarını belirten İş-Kur Müdürü Besim Eviz; “İşgücü piyasasında mevcut ve gelecek dönemde Batman’da beklenen mesleki değişim ve gelişmeler izlenecek, işgücü piyasasının nasıl şekilleneceği tespit edilecek” dedi.

“ELEMAN İHTİYACI BELİRLENECEK”

Amaçlarının, esnafın kalifiye eleman ihtiyacının tespit edilmesi olduğunu ifade eden Eviz, “Eleman ihtiyacının ortaya çıkabileceği muhtemel alanlar belirlenerek kaynakların etkin kullanımı sağlanmış olacak. Ayrıca işverenlerimiz yatırım yapacakları alanlarda ihtiyaç duyduğu meslek ve beceriler tespit edilecek. Böylece kalifiye eleman ihtiyacını temin edilmiş olacaklardır” diye konuştu.
1055 İŞYERİNDE ÇALIŞMA
Eviz, şöyle devam etti; “Araştırma sadece istatistiki amaçlarla yapılacak. Derlenen bilgiler Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce işgücü piyasası taleplerinin belirlenmesinde kullanılacak ve daha iyi hizmet sunmamızda yol gösterici olacak. İşveren taleplerini doğru olarak tespit edilebilmesi için İşverenlerimizin işbirliğine ihtiyaç duymaktayız. İşyeriniz tarafından doldurulması yasal zorunluluk arz eden bilgi formlarının doldurulması amacıyla uzman personelimiz 50 gün süreyle 1055 İşyerimizde çalışma yürütecek.” 
Editör: TE Bilişim