Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın İstanbul’da iki gün süreyle düzenlediği ‘Kapasite Geliştirme ve Perspektif Çalıştayı’nda ‘iletişim’ ve ‘medya’ konuşuldu. Çalıştayda değerlendirmelerde bulunan İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, bir süredir gündemde yer alan ‘internet yasası’nın yeni yılın ilk haftalarında Meclis’in gündemine geleceğini söyledi.

200 Civarında gazetecinin katıldığı Batman’dan da gazetemiz yöneticisi Barış Arslan ve Yön Gazetesi’nden Ferit Tunç’un davet edildiği çalıştayda konuşan İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun; “Türkiye Marka Ofisi önemli ve acil bir ihtiyaç. Önümüzdeki süreçte Türkiye markasını güçlendirmeliyiz. Potansiyelimizi dünyaya doğru ve güvenilir aktarmalıyız” dedi.

BATMAN’DAN İKİ GAZETECİ KATILDI
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından İstanbul’da iki gün süreyle gerçekleştirilen ‘Kapasite Geliştirme ve Perspektif Çalıştayı’na Batman Çağdaş yöneticisi Barış Arslan ve Yön Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Ferit Tunç katıldı. 81 İl’den yaklaşık 200 kişinin katılım sağladığı çalıştay, İstanbul Wow Hotel’de yapıldı. Çalıştayın açılışında konuşan İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 iletişim stratejilerini anlattı. Yeni süreçte hedefledikleri ‘Türkiye Marka Ofisi’nin önemine değinen Prof. Dr. Altun, yürütülen çalışmalarla ülkenin mevcut potansiyelini, kapasitesini ortaya koymaya ve tüm dünyaya Türkiye’nin gücünü ve kapasitesini doğru ve güvenilir şekilde doğru araçlarla aktarmaya gayret ettiklerini anlattı.

İNTERNET YASASI GELİYOR
İnternet Yasası ile ilgili çalışmaların tamamlandığını ve İletişim Başkanlığı olarak projelerini meclise sunduklarını da kaydeden Başkan Altun, yasanın en kısa zaman diliminde Meclisten geçmesini umduklarını, yeni yılda bu yasanın mutlaka yürürlüğe gireceğine inandığını söyledi. Altun, şöyle devam etti; “Bizler çalışmalarımızı tamamladık. TBMM’de gerek Dijital Mecralar Komisyonu gerekse diğer komisyonlarda da girişimleri yaptık, tüm hazırlıklar tamam. Sosyal Medya Yasası ile birlikte İnternet Gazeteciliği Yasası da mutlaka kanunlaşacaktır.”

BATMAN BASINININ SORUN
VE TALEPLERİNİ İLETTİLER

Yaklaşık 200 gazetecinin katıldığı çalıştayda Batman’ı temsilen gazetemiz yöneticisi Barış Arslan ve Yön Gazetesi’nden Ferit Tunç, Batman basınının sorunları ile taleplerini üst mercilere iletti. Arslan ve Tunç, çalıştaya katılan Bölge Müdürleri ve sorunların aktarıldığı masa toplantılarında da tasarruf genelgesinde yerel medyanın kapsam dışı bırakılması, basın kartlarının işlevsel hale getirilmesi ile mesleki sorunların çözümü için önerilerde bulundu. Öte yandan çalıştayda Bilişim güvenliği, sıfır atık, iş sağlığı ve güvenliği gibi konular da ele alındı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim