**Batman Demokrasi Platformu, Şırnak’ta zırhlı bir araç arkasında sürüklenen Hacı Lokman Birlik’in olayına dikkat çekti ve ekledi; “İnsanlık onuru Hacı Lokman Birlik şahsında can çekişiyor.”
“ADIM ADIM FELAKETE GİDİYORUZ”
Bazı Sendika temsilcilerinin destek verdikleri Batman Demokrasi Platformu, kitlesel basın açıklamasıyla zırhlı bir aracın arkasından sürüklenen Hacı Lokman Birlik’in olayına sert tepki gösterdi. Önceki akşam Yılmaz Güney sineması önünde Batman Demokrasi Platformu üyeleri ortak açıklama yaptı. Dr. Zülfikar Cebe, şöyle konuştu; “7 Haziran seçimleri sonrası başlayan çatışmalı süreç ile birlikte bölgemiz adım adım bir felakete sürüklenmektedir. Gün geçmiyor ki; Şırnak, Nusaybin, Bismil, Varto, Yüksekova, Silvan, Şemdinli, Sur, Bismil, Lice ve Cizre başta olmak üzere birkaç yerleşim biriminden sivil insanların ölüm ve yaralanma haberlerini almayalım.”




“BÖLGE ATEŞ TOPUNA ÇEVRİLDİ”
Dr. Cebe şöyle devam etti; “Adeta bir ateş topuna çevrilen bölgemizde son günlerde insanların kutsalları olan mezarlıkların bombalanarak tahrip edilmesi ve cenazelere uygulanan insanlık dışı vahşet görüntüleri İŞİD bar barlarını dahi aratır hale gelmiştir. Şırnak’ta Hacı Lokman Birlik’in cenazesinin polis aracının arkasından sürüklenerek görüntülerinin pervasızca ve adeta Kürt halkını infiale sevk etmek istercesine teşhir edilmesi bir çok kesim gibi bizleri de insanlığımızdan utandırmıştır. Açıkça ifade etmek isteriz ki, miskali zerre kadar insanlıktan nasibini almış herkesin de bu vahşet karşısında sesini yükseltmesi gerekir. Bu insanlık dışı vahşete derhal ‘dur’ demeyen ve sorumluların cezalandırılmasını talep etmeyen; iktidarın yakınında çeperinde bulunan tüm sivil toplum örgütleri; yine iktidarın bölgemizdeki tüm milletvekili ve milletvekili adayları ile tüm havuz medyasının bu insanlık suçunun ortakları olarak tarihe geçeceklerinin bilinmesini istiyoruz.” (Hüseyin Çelebioğlu)

Editör: TE Bilişim