**Belediye’nin hava mania çalışmasını sonuçlandırmasını dört gözle beklediklerini belirten bazı inşaat firma yetkilileri; “2005’in Mayıs ayından bu yana hava mania sorunu yüzünden bir çok proje askıda kaldı. Belediye’nin bu soruna çözüm bulmasını bekliyoruz. İnşaat sektörü yüzlerce kişiye istihdam alanı yarattı” diyorlar.

“HAVA MANİA SORUNU ÇÖZÜLMELİ”
Batman’da inşaat sektörünün göz, hava maniaya çevrildi. Trabzon ve Kütahya gibi illerin yıllar öncesinden hava mania sorununu çözdüklerini belirten Batman’daki inşaat firmaları; “2015’in Mayıs ayından bu yana bir çok inşaat projesi askıda kaldı. İnşaat sektörleri iki yıldır bu sorunun çözülmesini bekliyor. Belediye Başkanvekili sayın Ertuğ Şevket Aksoy’un hava mania sorunu konusunda bir süre önce başlattığı çalışma bize umut verdi. Bu çalışmanın bir an önce sonuçlanmasını istiyoruz. Dört mevsimde de inşaat sektörünün canlı olduğu Batman’da, onlarca konut sitesinin gözü bu sorunun çözüme kavuşturulmasında” dediler.

“İSTİHDAM ALANI SAĞLAR”
TÜİK’in tespitlerine göre işsizliğin yüksek olduğu üç ilden biri olan Batman’da, inşaat sektörünün gözünün hava mania sorunun çözümünde olduğunu ifade eden Batmanlı inşaat firmaları, şöyle konuştular; “Yaklaşık iki yıldır konut sitelerine hava mani engeli, ticareti durma noktasına getirdi. Demirciden gıdacıya kadar birçok sektör yeni arayışlara yöneldi. Mimarlar Odası başta olmak üzere BATSO ve diğer esnaf temsilcilerinin de istihdam alanı yaratacak olan hava mani sorununun çözümü konusunda üzerine düşeni yapmalıdır. Hava mania sorunu çözülürse; Batman’da binlerce işsize, yeni istihdam alanı sağlanmış olur.” (Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilişim