** İnşaat sektörünün her mevsim canlı olduğu Batman’da kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilen binalar, bir dönemler besicilerin merkezi olan GAP ve Belde semtlerine hayat verdi. Besi çiftliklerin yerini alan modern konutlar, 250-350 bin TL arasında alıcı buluyor.

ÇİFTLİKLERİN YERİNE MODERN BİNALAR
25 Yıl öncesine kadar besicilerin ağırlıklı olduğu GAP, Belde ve Şafak Mahallesindeki besi çiftliklerinin yerini artık modern konutlar alıyor. Kentsel dönüşüm programı kapsamında Belde mahallesindeki Belediye’nin yaptığı konutların yerine de yeni sitelerin yapılması semtlerin çevresini değiştirdi. Besiciler Derneği Başkanı Emin Çelik, bir dönemler 250 besi çiftliğinin bulunduğu GAP ve Belde Mahallelerinde çiftlik sayısının gittikçe azaldığına işaret etti. Şehrin modern semtleri ortasında kalan besi çiftliklerinin modern binalara dönüştüğünü ifade eden Başkan Çelik; “Besiciler de şehir içinde kalmaktan yana değil. Çiftlik sahiplerine imkan tanınırsa hiçbiri şehir içinde kalmaz” dedi.



BELDE VE GAP’IN ÇEVRESİ DEĞİŞTİ
Yapımına Mart’ta başlanan 300 konutluk Nova Park sitesinin yüzde 70’i tamamlandı. Önümüzdeki yılın Haziran ya da Temmuz ayında anahtar teslimi yapmaya hazırlanan Nova Park şirketi yetkilileri; “Üyelere 18 ayda teslim etmemiz gereken konutları 15 ayda teslim etmeyi planlıyoruz. 350 araçlık otoparkımız 400 aracı alacak kapasitede olacak. 6 blok 300 daireli 3+1 konutlar 250-280 bin TL’ye mal olacak. Kentte konutlar arasındaki mesafe 12 metre ancak sitemizde bu rakamı 35 metreye çıkardık. Konutlarımız kenttin en sağlam zeminindedir. 18 bin metrekareden 6 bini kapalı, 12 bini ise yeşil alan olacak. Sitede kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, tuz odası, sauna, kapalı otopark ve güvenlik sistemi ile şehrimizin en modern siteleri arasında yer alacak” diye konuştular.

 AHIRLAR TARİH OLUYOR
Belde ve GAP Mahallelerindeki ahırların yerini artık modern konutlar aldı. Belde Mahalle Muhtarı Nuri Altun, yaz aylarında besi çiftliklerinden gelen dayanılmaz kokuların semt sakinlerinin şikâyet konusu olduğunu ifade etti. Besi çiftliklerinin yıkılmasının şikayetleri azalttığını belirten Altun; “ Gerek Belde gerekse çevredeki mahallelere hayat veren yeni konut siteleridir. İnşaat sektörünün daha çok Belde ve GAP Mahallesinde yeni site projelerini hayata geçirmelerinden memnunuz. Besi çiftliklerinin şehir içinden çıkartılması herkesin arzusuydu” dedi.

Editör: TE Bilişim