* HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç, havuz medyasının haberlerine tepki gösterdi. Halkların Demokratik Partisi'nin bu topraklara özgürlük, kardeşlik ve barışı getireceğini belirten Karağaç, "Halklar arasındaki düşmanlığı kaldıracağız" dedi.

 

MİLLETVEKİLLERİ'NDEN DESTEK

 

HDP Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran, Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, HDP'li İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile HDP İl Eş Başkan Rojda Sürücü'nin de katıldığı basın açıklaması Belediye sarayı önünde yapıldı. Kitlesel basın açıklamasını okuyan HDP'li İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç, AK Parti ile havuz medyasına yüklendi. Batman'da yapmayı planladıkları kitlesel basın açıklamalarında polisin orantısız güç kullandığını belirten Karaağaç, "Maalesef güvenlik güçleri Batman'ı tam bir açık cezaevine dönüştürdüler. Her köşede kar maskeli özel harekatçılar, halka hakaret ediyor, sokaklara panzerler ile TOMA'larla saldırıp halkı evlerinden çıkamaz hale getirdiler. Tüm bu olup biten baskıları görmeyen ve HDP'nin halka baskı yaptığını yazan havuz medyası ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

 

"BARIŞTA İNAT EDECEĞİZ"

 

Havuz medyasının yaptığı yanlı haber ve manşetlere inat barışı savunmaya devam edeceklerini söyleyen İl Eş Başkanı Karaçağaç, sözlerini şöyle sürdürdü; "Partimizin kuruluş felsefesi olan büyük insanlığı inşa etme projesini hayata geçirmek için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağız. HDP bu topraklara özgürlük, kardeşlik ve barışı getirmeye devam edecek. Halklar arasındaki düşmanlığı ortadan kaldıracaktır. Tüm zorbalık ve baskılara rağmen inadına, insanlık adına barış diyeceğiz. Şiddetin dili değil, özgürlüğü ve barışın dilini konuşarak savaşı durduracağız ve halklar HDP ile özgürlük ve barış türkülerini daha da gür söyleyecektir. Hiç bir güç bu sesi kısmayacaktır. AK Parti'nin ve havuz medyasının dayattığı savaşa karşı barışın sesi ve halklar arasındaki köprü olacak tek parti HDP'dir. Barış büyüyüp yükseldikçe savaş ağaları küçülüp yok olacaklar."

 

 

Editör: TE Bilişim