*İnternetin erişiminin yer yer ulaşmadığı Batman’ın Seyitler Mahallesi’nde oturan Davut Yağız’ın, Akdeniz Tıp Fakültesi bölümünü kazanması, Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin’i sevindirdi. Yağız’a çeyrek altın veren Vali Şahin: “Böyle gençlerimizi gördükçe mutlu oluyoruz. O’nun hakkını da teslim etmeyi bir görev bildik” dedi.

İNTERNET ERİŞİMİ YOK
AMA TIP’I KAZANIYORLAR
Batman’ın ücra mahallelerinden Seyitler’de gençlerin bir bölümü imkansızlıklara rağmen Tıp Fakültesi’ni kazanıyor. ‘Mahalle Buluşmaları’nın ikincisini Seyitler Mahallesi’nde gerçekleştiren Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, toplantının büyük bölümünde sözü mahalle sakinlerine verdi. Seyitler Mahallesi 3005 sokakta oturan 19 yaşındaki Davut Yağız, internet erişiminden yararlanmadıklarını ifade etti. Yağız, konuşmasına şöyle devam etti: “Akdeniz Üniversitesi Tıp bölümünü kazandım. Ağabeyim de Tıp okuyor. Bulunduğumuz sokakta üniversiteli öğrenciler var. Bu yıl Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitim imkanı yok. Daha çok internet üzerinden derslerimize çalışıyoruz ama evimizin de bulunduğu yaklaşık 10 ev internet erişiminden uzak. Bize internet hizmeti verilsin.”

VALİ, ÇEYREK ALTINLA ÖDÜLLENDİRDİ
Yağız’ı ilgiyle dinleyen Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, “Doktor adayımıza gereken alaka gösterilecek. Okuyan adam bizim her şeyimiz, gururumuzdur. O bölgede geçmişte ve yakın bir sürede yaşanan hırsızlık vakaları yüzünden internet hatlarından bakır kablolar çalınmış. Telekom yeni bir çalışma başlatacak. Maalesef, hırsızlık vakaları yüzünden mahalleli internet hizmeti alamıyor. Hırsızlar en büyük kazığı mahalleliye atıyor. Seyitler Mahallesi’nde daha önce yapılan Bilgi Destek Merkezi binasına internetin altyapısı ile 10 bilgisayarın bir mobil merkezi haline getireceğiz. Bu konuda çok hızlı bir çalışma yapacağız” dedi. Daha sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Davut Yağız’ı yanına davet eden Vali Şahin, “Böyle gençleri görünce mutlu oluyoruz. O’nun hakkını da teslim etmeyi bir görev bildik” diyerek çeyrek altınla ödüllendirdi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim