*Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘İmar Barışı’ için düğmeye bastı. Vatandaş, ilk adım olarak kayıt formu dolduracak. İşlemler, e-devlet üzerinden ya da Bakanlığın kurumları aracılığıyla yapılacak.

BATMAN’DA ÇOK SAYIDA
YAPI YARARLANACAK
Çok sayıda hak sahibinin yararlanacağı değişiklikler içerdiği için bir süredir merakla beklenen imar barışı düzenlemesinin yasallaşmasının ardından Batman’da çok sayıda yapının ruhsat durumunun yeniden değerlendirilmesi bekleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı için düğmeye basarken, vatandaş ilk adım olarak kayıt formunu dolduracak. İşlemler e-devlet üzerinden ya da Bakanlığın kurumları aracılığıyla yapılacak.  Ödenecek miktar için emlak vergisi değerleri toplanıp yüzde 3’ü alınacak. Bakanlık yapı değerlerini tespit ederken, gecekondular için metrekare bedelini 600 lira olarak kabul edecek.

SON BAŞVURU 30 EKİM 2018
24 Haziran seçimleri öncesine yetişmesi hedeflenen yönetmelik ilk adım kayıt formu oldu. Bu formu dolduran vatandaş ilk adımı atacak. Başvuru için son tarih 30 Ekim 2018 olarak belirlenirken yapı sahipleri kayıt bedellerini 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödeyebilecek. Yasayla ilgili 81’in Çevre ve Şehircilik İl Müdürlerine Ankara’da bilgilendirme yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda İl Müdürlerine imar barışı düzenlemesi detaylı anlatıldı. Emlak vergisi kanununa göre belirlenen emlak vergi değerleri ile yapının Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinde konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda yüzde 5 oranında bedel alınacak. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim