*Batman’da da binlerce konutun imar ve iskan sorununu çözmesi amaçlanan imar barışı düzenlemesinin usul ve esaslarının belirleneceği yönetmeliğin bayram öncesi çıkarılması planlanıyor.

ÇALIŞMALAR SON AŞAMADA
Kamuoyunda ‘İmar barışı’ olarak bilinen ve binlerce konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenlemenin usul esaslarının belirleneceği yönetmeliğin Ramazan bayramı öncesinde çıkarılması gündemde. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca hayata geçirilen ve bir süre önce TBMM’de görüşülerek yasalaşan imar barışı düzenlemesinin usul ve esaslarının belirleneceği ‘yapı kayıt belgesi’ verilmesine dair usul ve esaslara ilişkin yönetmelikle ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

İNTERNETTEN BİLGİ
Yönetmelikle düzenlenmeden yararlanmak isteyen vatandaşların yapı kayıt belgesi almak için başvuracağı noktalar, ödenecek bedelin hesaplanma yöntemi, yapı yönetmeliklerinden istenecek belgeler gibi ayrıntılar belirlenecek. Bu sistemle vatandaşlar ‘imar barışı’ düzenlemesine yönelik merak ettiği soruları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘
www.csb.gov.tr’ adresinden yetkililere ulaştırabilecek. Gelen sorular Bakanlık yetkililerince tasnif edilerek cevaplandırılacak ve Bakanlık sitesinden yayınlanacak. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim