** Batman’ın 15 bin nüfuslu mahallesi Bağlar’da yurttaşlar ‘ilkokul’ için bir kez daha haykırdı. Öğrencilerle birlikte basın açıklaması yapan Bağlar mahallesi muhtarı Mazhar Yiğit: “Mahalleli olarak devletin yapacağı yatırıma her katkıyı sunmaya hazırız” dedi.

 

TEK ARZULARI; İLKOKUL

Batman’ın kenar semtlerinden Bağlar, yıllardır ilkokul yatırımı bekliyor. Sadece orta okulun olduğu mahallede minik öğrenciler, çevredeki okullara gitmek zorunda kalıyor. Öğrenciler ve bazı velilerle birlikte dün muhtarlık önünde basın açıklaması düzenleyen muhtar Mazhar Yiğit, devletten yatırım beklediklerini söyledi. Yiğit, şöyle devam etti: “Çocuklarımız evlerinden çok uzaklarda okumak zorunda kalıyor. Minik öğrencilerin okula gidip gelirken yaşadıkları ulaşım ve güvenlik gibi sorunlar ailelere hem manevi hem de maddi sıkıntılar oluşturuyor.”

 

“DESTEĞE HAZIRIZ”

Devletin okul yatırımı yaptığı takdirde mahalleli olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Bağlar mahallesi muhtarı Mazhar Yiğit: “Mahallemizde ağırlıklı dar gelirli aileler yaşadığından birçok aile çocuklarını servis hizmetinden yararlandırarak okula gönderme imkanı olmayıp, belediye otobüs servisleri birer saat aralıklarla yapıldığından çocukların okula gidiş-dönüşleri adeta işkenceye dönüyor. Mahalle sakinleri olarak devletimizin bu konuda yapacağı her türlü yatırıma imkanlarımız dahilinde yardımcı olmaya gönüllüyüz. Muhtarlık olarak yatırımın gerçekleşmesini kolaylaştıracak şartların tesisi için desteğe hazırız. Çocukların okutulması konusunda genellikle ailelerden kaynaklı sorunların yaşandığı bölgemizde biz mahalle sakinlerinin gösterdiği bu toplumsal duyarlılığa yetkililerin kayıtsız kalmayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim