**Batman Valisi Hulusi Şahin ise petrol şehrinin üreten bir kent olduğuna dikkat çekerek; “Batman çalışan ve üreten, ülkeye yük olmayan hatta yük alan kıymetli bir şehir. Geleceğe umutla bakan bir kentiz” diye konuştu.

İLK VALİ PERÇİNLER CANLI YAYINDAYDI
Çağdaş WebTV’nin Batman’ın il oluş yıl dönümü nedeniyle hazırladığı programda, kentin ilk Valisi ile son Valisi buluştu. 90-91 yılları arasında Batman’da görev yapan ilk ve kurucu Vali Tuncer Perçinler, o dönemleri Çağdaş’a anlattı; “Batmanlıları tanımakla hizmet vermekle ilk valileri olmaktan gurur duyuyorum. Bu buluşmayı sağlayan Çağdaş gazetesine teşekkür ediyorum. Batman’a ilk geldiğimde halkın coşkusu vardı. İl olmak için büyük çabalar sarf edilmişti. İl olma arzularına kavuşmuşlardı. O yıllarda imkanlar istenilen düzeyde değildi. İlçenin il olması güzel bir şeydi ama il olmadan önce ilçeliğin getirdiği birçok alışkanlıklar vardı. Kadrolara personel temini, çalışma imkanlarının sağlanması, normal hizmetleri de yürütmek büyük bir çaba gerektirmekteydi. O dönemde eldeki imkanlarla bunları karşılamak kolay değildi. Köy Hizmetlerine tahsisler başka illerden yapılmıştı. Yeni araç tahsisi başka illerden yapılmıştı. O iller de kendi işlerine yaramayan, arızalanmış araçları gönderdiler. Bu araçları ayağa kaldırmak çalıştırmak imkan istiyordu. Bu sorunlarla uğraştık. Personellerle birlikte can-başla çalışıp hizmet üretmeye çalıştık. Hizmet götüren araçların sayısı yetersizdi. Görev süresince Devlet imkanlarının zayi olmaması için çaba gösterdik.”

VALİ ŞAHİN; “GÖRKEMLİ KUTLAMALAR PLANLIYORUZ”
Aynı ekranda ilk Vali ile buluşan mevcut Vali Şahin; “Çağdaş WebTv’ye bu anlamlı programdan ötürü teşekkür ediyorum. 30 ve 31. Yıldönümlerimizi maalesef salgın nedeniyle buruk geçiriyoruz. Bu program bu anlamda güzel oldu. İnşallah pandeminin bitimiyle bunun acısını çıkaracağız. Çok görkemli kutlama törenleri planlıyoruz. 1990’da üniversite 2. Sınıf öğrencisiydim. 4 Yıl sonra mesleğe dahil oldum. O yıllarda imkanlar çok zordu. Bir greyderi bir köye gönderdiğimizde ‘büyük iş yaptık’ derdik. Az önce yayına geldi, 90’lı yıllardaki Turgut Özal bulvarının durumunu tozlu, topraklı halini gördük. Bugün biz Batman’ın köylerinde sıcak karışım BSK asfalt yapıyoruz. O yıllarda hayal edilebilecek şeyler değildi” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim