*Geçen yıl Polonya ve İspanya’dan böğürtlen fidelerini getiren Lavi firması, ektiği 20 çeşitten 2’sinden elde ettiği ilk ürünlerin hasadı yapıldı. İlk ürünün ihracatı Rusya’ya yapıldı.

İLK ÜRÜNDE HASAT
Fernas Şirketler Grubu bünyesindeki Lavi meyve sularının ürettiği böğürtlen çeşitleri arasında bu yıl İspanya ve Polonya’dan getirilen böğürtlen fidanlarında yetişen ürünler de ilk meyvesini verdi. Lavi meyve suyu firması yöneticileri Sabit Ceylan ve Salih Yıldız, geçen yıl Batman-Siirt il sınırındaki bahçede denedikleri 20 çeşitten Mary Carmen ve Osage türü böğürtlen fidanların hasat verdiğini söyledi.

HASAT SÜRESİ UZATILDI
İlk deneme ürünlerinden elde edilen böğürtleni Rusya'ya gönderdiklerini ifade eden Ceylan ve Yıldız, şunları kaydetti; “Yurtdışından getirdiğimiz 20 çeşit üründen 2’sinin hasadını bir süre önce yaptık. Daha önce 6 hafta süren hasada 4 hafta daha ilave etmiş olacağız. Haziran'da başlayan hasat Ağustos ortasına kadar devam edecek. Önümüzdeki süreç de Sason çileğine yönelik de projemizi hayata geçireceğiz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim