“ORTADA BİR TEMSİLİYET VAR”
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, partisinin HDP ile ilgili yaklaşımını değerlendirdi. Ekmen; “HDP bugün 50-60 yıllık bir hareketi temsil ediyor. Üstelik bu gelenek parti kapatmalarına rağmen meclis çatısının önemini anlıyor ve sorunları anayasaya uygun bir şekilde meclis zemininde çözmek için ısrar ediyor. Dolayısıyla demokratik siyasi zeminde tutunmaya çalışan bir partiye yönelik  herkesin kapsayıcı ve kuşatışı bir tutum sergilemesi gerekiyor. Bu tutumu da bir lütuf  değil hakkaniyetin gereği kabul etmek gerekir. Ortada demokratik seçimler var ve temsiliyet alan bir parti var” dedi.

“İLK MECLİSİN RUHUNU YAŞATMALIYIZ”
Türkiye’nin ilk meclisindeki birlik ve beraberlik ruhuna ihtiyaç duyulduğunu belirten Ekmen, şöyle konuştu; “Bugün Türkiye ekonomide, dış politikada, adalette, sağlıkta, eğitimde büyük bir savaş veriyor. Bu savaşı kazanmak için ilk meclisin birlik ve beraberlik ruhuna ihtiyacımız var. Bunu demokratik siyaset zeminini güçlendirmeden nasıl yapacağız. Türkiye’nin adalet ve hukuk arayışında ilerleme kaydetmesi için her alanda uzlaşması gerekiyor. Bu kavganın son bulması, ülkemizin artık rahat bir nefes alması için biz herkesle konuşmaya hazırız. Türkiye’nin bu tür tartışmaları öteleyecek zamanı yoktur.”

“DİYALOĞU ÖNEMSİYORUZ”
HDP’ye yönelik ortada iki tutum olduğunu belirten Ekmen, “Bugünün siyasi konjonktüründe HDP’ye yönelik iki tutum var. İlki HDP’nin demokratik zeminde güçlenmesini ve hiçbir şiddete mahal vermemesini isterken, diğeri ise HDP’nin terörist bir yapı olduğunu iddia ederek demokratik ortamdan çekilmesini ve kendisine temsiliyet veren kişilerin anayasal haklarını şiddetle çözmeye sürüklenmesini istiyor. Soruyorum, bunlardan hangisi doğru? DEVA Partisi olarak HDP ile diyaloğa ciddi düzeyde önem veriyor ve demokratik siyasi zeminin güçlendirilmesini destekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim