**Batman firması Erkam Yazılım’ın geliştirdiği ilk Kürtçe dijital oyun Bêjan’ın 26 Eylül’de Diyarbakır’da galası yapılacak. Basın toplantısında projeyi anlatan firma Genel Müdürü Behmen Doğu: “Bêjan, dört ayaklı bir projedir. Eğitim seti, çizgi film, oyuncak ve Dünyanın ilk Kürtçe çocuk oyunu olarak tasarlandı. Batmanlıların Bêjan’a destek olacağına inanıyoruz” dedi.

GALASI 26 EYLÜL’DE YAPILACAK
İlk Kürtçe dijital oyun konumundaki Bêjan, piyasaya çıkıyor. Batman ve Diyarbakır firması Erkam Yazılım’ın geliştirdiği Bêjan, eğitim seti, çizgi film, oyuncak ve çocuk oyunu olarak piyasada yer alacak. Basın toplantısı düzenleyen firma yetkilileri, galanın 26 Eylül’de Diyarbakır’da yapılacağını açıkladı. Toplantıda konuşan firma Genel Müdürü Behmen Doğu: “Batman’daki ofiste yazılım geliştiriyoruz. Diyarbakır’daki ofisimizde ise animasyon ve dublaj yapıyoruz. Bejan projesi dört ayaklı bir projedir. Marka tanıtımı yapıldıktan sonra oyuncak bölümüne geçeceğiz. Eğitim setimiz 19 adet kitap ile 147 adet kelime kartları olmak üzere 20 materyalden oluşuyor. Eğitim setimiz Teknokent’te üretildi ve Ar-Ge projesinin neticesinde ortaya çıktı. Sanayi, Teknoloji Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı’nın onayladığı bir settir. Batman firmasının ürettiği yazılım oyunu nedeniyle Batmanlılardan destek bekliyoruz” dedi.

BEJAN, ÜÇ DİLDE
Bêjan’ın Kürtçe ile birlikte Türkçe ve İngilizce dublajlı olduğunu da belirten Şirket Genel Müdürü Doğu, şöyle devam etti: “Yazılım Türkçe destekli olduğu için çocukların kendilerinin bu setten istifade edeceğini düşünüyoruz. Çocukların 2000 civarında Kürtçe kelimeyi çok rahatlıkla öğreneceklerini düşünüyorum. Bejan oyunu, 26 Eylül’de Google Play ve App Store’de izlenebilecek ve 10 TL karşılığında oyun indirilebilecek. Bejan’ın şöyle bir özelliği var, dünyanın ilk Kürtçe çocuk oyunu olmasıdır. Üç dublajlı yaptık; Kürtçe, Trükçe ve İngilizce destekli oynatılabilecek.  Çizgi filmimiz ise Bejan ana karakteri üzerine gelişen olaylarla şekilleniyor. Şahmeran, Beko ve Bejan’ın arkadaşları çizgi filminin diğer karakterleri. 26 Eylül Diyarbakır’da güzel bir lansmanımız olacak. Bu tarihten itibaren eğitim setlerimizin satışlarına da başlayacağız.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim