**Son yıllarda siyasi partilerdeki görevlerinin yanı sıra iş hayatı ve sivil toplum örgütlerinde adından söz ettiren Batmanlı kadınların başarısı dikkat çekiyor. İstanbul’da uzun yıllardır avukatlık yapan Batmanlı Helin Görgül, Bahçelievler Belediyesi’nin ilk kadın başkan yardımcısı oldu.

** Her geçen gün büyüyen Batman Organize Sanayi Bölgesi’nin Müdiresi de bir kadın… Zeynep Akbel 23 yıldır OSB Müdiresi olarak göreve yapıyor. İstanbul’daki ‘Batman tanıtım günleri’nde bir araya gelen iki başarılı kadın, tanıtım günlerine de destek verdi.

İLÇENİN İLK KADIN BAŞKAN YARDIMCISI
Aslen Batman-Beşirili AK Parti Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi Av. Helin Görgül, avukatlık mesleğinin yanı sıra partisindeki başarısıyla da adından söz ettiriyor. 20 Yılı aşkın süredir İstanbul’da avukat ve arabulucu olarak görev yapan Görgül, geçtiğimiz günlerde İstanbul-Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Görgül, 1992 yılında ilçe olan Bahçelievler'in ilk kadın belediye başkan yardımcısı oldu. Önceki dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi olarak da görev yapan Görgül, yardımlaşma ve dayanışma faaliyetlerinde bulunan birçok sivil toplum örgütünde de gönüllü olarak çalıştı.

23 YILDIR OSB’NİN BAŞINDA
Bir başka başarı hikayesi ise Batman Organize Sanayi Bölgesi Müdiresi Zeynep Akbel’e ait. Her geçen gün büyüyen ve 100 civarındaki firmanın faaliyette bulunduğu Batman OSB’nin Müdiresi Akbel, 23 yıldır görevinin başında. Geçtiğimiz hafta İstanbul-Yenikapı’da düzenlenen ‘Batman Tanıtım günleri’nde bir araya gelen Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı avukat Helin Görgül ile OSB Müdiresi Zeynep Akbel’in buluşması ‘işte başarılı kadınlar’ dedirtti. Görgül ve Akbel, Batman tanıtım günlerinde de petrol şehrinin tanıtımı için yabancı konuklara adeta rehberlik yaptı. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim