*Vatandaşlar, eczanelerde kanser, şeker ve tansiyon ilaçlarını bulamıyor. Batman, Siirt ve Muş Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Adnan Bayhan, ithal ilaçların 20 Şubat’a kadar artış göreceğini belirterek; “Şu günlerde ihtiyacın yüzde 10’unu karşılanıyor” dedi.

BAZI İLAÇLAR BULUNMUYOR

Son günlerde eczanelerde bazı ilaçların bulunmaması vatandaşları zor durumda bıraktı. Özellikle şeker, kanser ve tansiyon ilaçlarının bulunmadığını belirten bazı vatandaşlar; “Ne yazık ki şu günlerde zam beklentisi sebebiyle bazı ilaçlar eczanelerde bulunmuyor. İlaçları sorduğumuzda ya depoda ya da firmada deniliyor. İthal ilaçlarda zam beklentisi var” dediler. Batman, Siirt ve Muş Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Adnan Bayhan ise 20 Şubat’a tüm ilaçların artış görebileceğini belirtti.

KORONİK HASTALAR ZOR DURUMDA

İthal ilaçlara 20 Şubat tarihine kadar zam gelmesinin beklenildiğini ifade eden Batman, Siirt ve Muş Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Adnan Bayhan, şunları kaydetti: “Bu ay içinde sadece ithal ilaçlar değil, tüm ilaçlara bir artışın yansıması söz konusu. En geç 20 Şubat tarihine kadar zaman yansıyacağı ilaçlardan ithal olanlara yüzde 24 oranında bir artış olacağı söyleniliyor. Şu günlerde ithal ilaçların yüzde 10’unu karşılanabiliyor. İthal ilaç firmalarının artışı uygun görüp görecek olması da bir tartışma olacak.” (Yunus Yasak)

Editör: TE Bilişim