*İkinci el fiyatlar alıcıyı korkuttu. Esnafın önünü göremediğini belirten Oto Galericiler Sitesi Başkanı Mehmet Can Barış, “Araba sektöründe çok sıkıntı var. Araba gelmemesi ve kurların oynak olmasından artık kimse aracını satışa çıkarmıyor” dedi.

 “FİYAT ARTIYOR, SATMAMAYIM” BEKLEYİŞİ

Otomotiv piyasasındaki fiyatlar yükselmeye devam ediyor. Sıfır araç bulunmadığı için gözlerin çevrildiği ikinci el piyasasında esnaflar, sattıkları aracın yerine başka bir araç koyamadıkları için satışların durma noktasına geldiğini söyledi. Sıfır araç bulunamaması nedeniyle vatandaşlar ikinci el araç için ‘yüksek fiyat’ şoku yaşıyor. İkinci el araçlardaki fiyatlar alıcıyı korkuttu. Fiyatların her gün arttığını belirten esnaf ise, sattıkları aracın yerine başka bir araç koyamadıklarını söyledi.

"FİYATLARA YETİŞEMİYORUZ"

İkinci el otomobil satışının adresi olarak bilinen Batman Oto Galericiler Derneği Başkanı Mehmet Can Barış, araç fiyatlarıyla ilgili olarak, " Esnaf olarak çok zor durumdayız. Bu hafta sattığımız arabayı haftaya 20-30 bin lira farkla alabiliyoruz. Biz fiyatlara yetişemiyoruz. Esnaf olarak bizim paramız pul oldu. İkinci el araçlara bir talep var sıfır araç bulunamadığı için ikinci el piyasasına gelip araba soran var ama İkinci el araçların da fiyatları yükseldi. Araba sektöründe çok sıkıntı var, araba gelmemesi, kurların oynak olmasından dolayı bir çok araba sahibi aracını satmıyor” diye konuştu.

“ÖNÜMÜZÜ GÖREMİYORUZ”

Barış, şöyle devam etti; “Gidişat şu anda iyi değil. Esnafımız önünü göremiyor. Yeni araç gelmemesi piyasayı bu hale getirdi. Birçok araba sahibi ‘fiyat artıyor, satmamayım’ bekleyişinde. Yıllardır bu işi yapıyoruz, ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyoruz. Müşteri araç satmaya çalışıyor, sonra düşünüyor acaba uygun mu verdim diye. Bir çok araba sahibi aracını satışa çıkarmak istiyor ama korkudan da aracını satamıyor. İkinci el otomobil piyasasında da ciddi bir belirsizlik var. Şu anda duygusal bir ortamda ticaret yaptığımızı sanıyoruz ama alım gücü düşük.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim